Už nikdy neztratíte klíče, Apple totiž představil dlouho očekávané AirTagy

 
Další 1 fotografie v galerii
Jde o malý disk odolný proti vodě a prachu, který lze zkrášlit uprostřed pomoci gravírování nějakým emoji / Apple
Apple oficiálně představil své dlouho očekávané AirTagy, tedy lokalizátor, který půjde například připojit ke klíčům, peněžence nebo kabelce a upozorní vás, kde se daná věc nachází, až ji budete hledat.

Jedná se vlastně o malý přívěšek s logem Apple, který je vybaven technologií Bluetooth pro spárování s iPhonem nebo iPadem. Pomocí aplikace „Najít“ (Find My) poskytuje systém pokyny k vyhledání chybějící věci.

Apple zdůraznil, že nové zařízení není určeno ke sledování lidí, a přidal funkce ochrany osobních údajů, aby zajistil, že nové AirTagy nebudou používány k ničemu jinému než k hledání neživých předmětů.

AirTagy byly představeny během akce "Sprint Loaded", která se koná každý rok v dubnu. Zvěsti o této vychytávce se poprvé objevily již v září 2019, kdy MacRumors zveřejnil snímky obrazovky, ukázal novou kartu „Položky“ v aplikaci „Najít“. Trvalo však dalších 18 měsíců, než technický gigant konečně potvrdil existenci chytrých gadgetů. 
 
Novinka stojí 29 dolarů, ale k dispozici je také čtyřbalení za 99 dolarů a předobjednávky začínají v pátek, přičemž AirTagy budou k dispozici od 30. dubna 2021. Samotné zařízení je malý disk odolný proti vodě a prachu (IP67), který lze zkrášlit uprostřed pomoci gravírování nějakým emoji. K dispozici je vestavěný reproduktor, který přehrává zvuky, aby pomohl najít AirTag, zatímco odnímatelný kryt usnadňuje uživatelům výměnu baterie. 
 
Uživatelé mohou také přiřadit AirTag k položce a pojmenovat ji výchozím nastavením, například „Klíče“ nebo „Bunda“, nebo poskytnout vlastní název podle svého výběru. 

Jakmile je AirTag nastaven, zobrazí se na nové kartě "Položky" v aplikaci "Najít", kde si uživatelé mohou zobrazit aktuální nebo poslední známé umístění položky na mapě. Pokud je v dosahu Bluetooth, může pomocí aplikace "Najít" přehrát zvuk z AirTag, který pomůže věc najít. Uživatelé mohou také požádat Siri, aby věc našla, a AirTag přehraje zvuk, pokud je poblíž. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama