Experti odhalili chybu při hromadném rozesílání SMS zpráv na chytrých telefonech s Androidem

Uvedený problém byl odhalen pouze na telefonech s Androidem, na mobilních zařízeních Apple funguje rozesílání v pořádku / Daktela
Specialisté technologické společnosti Daktela odhalili na začátku června 2021 problém u služby SMSConnect během testování rozesílání SMS na smartphonech s operačním systémem Android.

Odhalená chyba se projevuje jen v případě, kdy je jako odesílatel zobrazena hláška „Info“ a nemá na to vliv, zda je zpráva ve formátu unicode (tedy s diakritikou nebo bez).

U krátké zprávy (do 160 znaků, bez diakritiky) dochází k tomu, že v případě, že zaslaná zpráva začíná e-mailovou adresou, Android to identifikuje a nastaví jako odesílatele uvedenou e-mailovou adresu a do zprávy pak zobrazí jen text za e-mailovou adresou.

Obdobně to funguje i u delších zpráv než 160 znaků. Pokud je pak ovšem e-mailová adresa na začátku některé další části zprávy (za 154. znakem u zpráv bez diakritiky), dorazí zpráva od odesílatele „Info“, ale v těle zprávy e-mailová adresa chybí.

To znamená, že Android identifikuje e-mailovou adresu na začátku dalších částí dlouhé zprávy, z textu zprávy ji vyjme, ale odesílatele složené dlouhé zprávy nechá jako „Info“. Uvedený problém specialisté Daktely odhalili pouze na telefonech s Androidem, na mobilních zařízeních Apple funguje rozesílání v pořádku.

Mohlo by vás zajímat

Reklama