Nová Motorola Edge disponuje až 50-násobným zoomem ve stylu periskopu

Motorola edge 20 pro dokáže nahrávat video v rozlišení 8K / Motorola
Motorola edge 20 pro disponuje teleobjektivem ve stylu periskopu, který pro výjimečnou ostrost ohýbá světlo o 90 stupňů z 5-násobné vzdálenosti. Pro dosažení optického zoomu ve vysokém rozlišení musí fotoaparát zaostřit na větší vzdálenost.

Proto musí být prvky objektivu v kamerovém modulu dál od sebe. Za normálních okolností by si vše vyžadovalo to, aby fotoaparát vyčníval z telefonu.

Ovšem s novou technologiíu nazvanou „skládaná optika“ se fotoaparát v telefonu ukládá bokem a díky hranolu „lomí“ světlo v 90-stupňovém úhlu. To poskytuje o mnoho více místa na prostorové rozloženíá prvků objektivu a umožňuje uživatelům zaostřit z ještě větší vzdálenosti. 

Roztřesené ruce nemusí znamenat roztřesené fotografie. Optická stabilizace obrazu (OIS) na fotoaparátu se zoomem automaticky kompenzuje fotografie a videa, které jsou rozmazané v důsledku nechtěného pohybu fotoaparátu.

Takže i když zaostřujete na maximum, jas a detaily zůstávají zachované. Optický zoom pomáhá také zlepšit kvalitu digitálního přiblížení, takže uživatelé dokáží dál zoomovat, a to bez snížení kvality obraz. 

Aby bylo dosaženo více než 10-násobného přiblížení, zobrazuje nové uživatelské rozhraní malé okno, které zachovává širší zorné pole a vy jste se tak při dlouhém digitálním přiblížení neztratili. Tento zoom používá kvůli snížení přirozených otřesů, které vznikají tím, že držíte telefon v ruce, rovněž techniku ​​elektronické stabilizace. 

Motorola edge 20 pro poskytuje tedy 50-násobný SuperZoom, který zachytává detaily z velkých vzdáleností. Přináší též nový 108 MPix hlavní fotoaparát, který nabízí jeden z největších kamerových senzorů v optickém formátu 1/1,5”. A ještě jedna novinka, Motorola edge 20 pro dokáže nahrávat video v rozlišení 8K vhodném i pro filmovou kvalitu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama