Nová Xperia PRO-I je vybavena snímačem typu 1.0 s fázovou detekcí AF

 
Další 2 fotografie v galerii
24mm objektiv fotoaparátu Xperia PRO-I doplňují další dva objektivy, 16 mm a 50 mm / Sony
Smartphone Xperia PRO-I kombinuje snímač typu 1.0, 24mm optiku ZEISS Tessar, pokročilé zpracování obrazu a AF (automatické ostření), nahrávání videa v rozlišení 4K 120 p a mnoho dalšího.

Xperia PRO-I byla vyvinuta s využitím stejných pokročilých zobrazovacích technologií jako bezzrcadlovky Sony Alpha. Jako první chytrý telefon na světě je vybavena snímačem typu 1.0 s fázovou detekcí AF.

Nový smartphone disponuje tedy snímačem Exmor RS typu 1.0 s roztečí pixelů 2,4 µm, nabízí 12bitové snímání do formátu RAW a duální clonu (F2.0/F4.0) pro snadnou změnu hloubky ostrosti. Kromě snímače typu 1.0 je Xperia PRO-I vybavena obrazovým procesorem BIONZ X pro mobilní zařízení a snímačem LSI. Tento pokročilý procesor umožňuje dosáhnout vysoké rychlosti a lepší kvality obrazu při použití u širokého spektra snímaných scén. 

Fotoaparát Xperia PRO-I obsahuje tři objektivy s antireflexní vrstvou ZEISS T a 3D snímač iToF. Nově vyvinutý 24mm objektiv využívá optiku ZEISS Tessar a poskytuje snímky s vysokým rozlišením, menším periferním zkreslením a intenzivnějším kontrastem a ostrostí.

24mm objektiv fotoaparátu Xperia PRO-I doplňují další dva objektivy, 16 mm a 50 mm, které umožňují uživateli kreativní kompozici. Snímač 3D iToF přístroje okamžitě vypočítá vzdálenost mezi fotoaparátem a fotografovaným objektem a zajistí rychlé a přesné automatické ostření v jakékoli scéně.

Fotoaparát Xperia PRO-I je vybaven 315 body AF s fázovou detekcí, které pokrývají 90 % záběru, a také technologiemi automatického ostření, včetně technologie Eye-AF v reálném čase u lidí a zvířat, sledování v reálném čase Real-time tracking, sériového snímání AF/AE rychlostí 20 snímků za sekundu a závěrky proti zkreslení pro čistší zachycení rychle se pohybujících objektů.

Model umožňuje uživateli natáčet video v rozlišení 4K 120 snímků za sekundu, což tvůrcům umožňuje zachytit a přehrát rychle se pohybující scény a až pětinásobně zpomalené video. Pořizování plynulého videa bez otřesů je snadné díky technologii Optical SteadyShot s technologií FlawlessEye.

S baterií o kapacitě 4 500 mAh nabízí Xperia PRO-I dostatek energie pro celý den. Uživatel může zařízení rychle nabít až na 50 % za pouhých 30 minut pomocí přiložené 30W nabíječky XZQ-UC1. 
 
Xperia PRO-I využívá mobilní platformu Qualcomm Snapdragon 888 5G. Novinka má velkou interní paměť, 12 GB RAM pro zvládání náročných výpočetních úloh a 512 GB ROM nabízí dostatečné úložiště pro fotografie, videa a další soubory s podporou médií micro SDXC až do velikosti 1 TB. Nový model Xperia PRO-I je již v předprodeji, a to za 46.990 Kč.

Zdroj: Sony

 

Mohlo by vás zajímat

Reklama