Smartphone Xperia 1 IV 5G je vybaven fotoaparátem se skutečným optickým zoomem

Optika ZEISS byla kalibrována speciálně pro smartphone Xperia / Sony
Nová Sony Xperia 1 IV 5G přináší ty nejpokročilejší možnosti videa a fotografování se zpomaleným záznamem videa v rozlišení 4K se 120 snímky za sekundu (fps), a to všemi objektivy.

Xperia 1 IV 5G je vybavena podle informací výrobce třemi objektivy: 16 mm ultraširokoúhlým objektivem, 24 mm širokoúhlým objektivem a novým objektivem se skutečným optickým teleobjektivem se zoomem 85-125 mm.

Všechny objektivy mají 12MPx obrazový snímač „Exmor RS for mobile“ s rychlostí snímání až 120 snímků za sekundu. Tato schopnost umožňuje nahrávat v rozlišení 4K rychlostí 120 snímků za sekundu pro až 5x zpomalený záznam videa.

Model nabízí funkce Real-time Eye AF a Real-time tracking při fotografování s jakýmkoliv z objektivů. Xperia 1 IV 5G také kombinuje informace o hloubce získávané pomocí 3D snímače iToF a detekci objektu na bázi umělé inteligence (AI) pro přesné automatické zaostřování a sledování při slabém osvětlení.
 
Optika ZEISS byla kalibrována speciálně pro smartphone Xperia. Povrchová úprava ZEISS T* přispívá k přesnému vykreslení a kontrastu tím, že omezuje odlesky u všech čoček hlavního fotoaparátu.
 
Přední fotoaparát je rovněž vybaven obrazovým snímačem „Exmor RS for mobile“ s rozlišením 12 Mpx, což je větší obrazový snímač než u předchozího modelu. Umožňuje redukci šumu při fotografování v prostředí s nedostatečným osvětlením a pořizování selfie snímků ve 4K HDR.
 
Na základě přímé zpětné vazby od tvůrců videí vyvinula společnost Sony funkci „Videography Pro“, která centralizuje nastavení videa. Uživatelé tak mohou snadno upravovat nastavení, jako je zaostření, expozice a vyvážení bílé, a to i během nahrávání.
 
Uživatelé mohou zachycovat a přehrávat rychlé scény a zpomalená videa až pětinásobnou rychlostí díky tomu, že zařízení dokáže všemi objektivy nahrávat video v rozlišení 4K HDR se 120 snímky za sekundu.

Pořizování plynulého videa bez roztřesení je snadnější než kdykoli předtím díky nejnovější technologii Optical SteadyShot s technologií FlawlessEye. Xperia 1 IV 5G také podporuje technologii Eye AF a sledování objektů při nahrávání videa, což uživateli umožňuje udržet zaostření na objekt a věnovat více času kompozici záběru.
 
Nejnovější smartphone Sony je také vybaven funkcí multi-frame shooting pro nahrávání videa, která umožňuje nahrávat videa s širším dynamickým rozsahem bez ztráty rozlišení. Xperia 1 IV 5G navíc umožňuje plynulý přechod zoomu z ultraširokoúhlé perspektivy na teleobjektiv pro ještě větší tvůrčí svobodu.

Za pozornost také stojí, že Xperia 1 IV 5G je vybavena mobilní platformou Snapdragon 8 Gen 1, která funguje na 5G a Wi-Fi 6E, s 12 GB RAM a 256 GB ROM, baterií s kapacitou 5 000 mAh a výdrží až 3 roky. Rychlým nabíjením se dostane na 50 % baterie za 30 minut a disponuje funkcí bezdrátového nabíjení. Xperia 1 IV 5G bude na trhu od poloviny června 2022, a to za 35 990 Kč.
 
Zdroj: Sony

Mohlo by vás zajímat

Reklama