Nový smartphone Zenfone 9 sází na zajímavý design a vysoký výkon

Výkon poskytuje mobilní platforma Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s až 16 GB paměti LPDDR5 RAM / ASUS
ASUS včera odhalil na virtuální tiskové konferenci kompaktní smartphone Zenfone 9 s úhlopříčkou displeje 5,9 palců a vysokým výkonem.

Novinka využívá dle výrobce nejmodernější mobilní platformu Snapdragon 8+ Gen 1, což znamená, že se jedná o nejvýkonnější Zenfone, který byl kdy představen.

Nejnovější generace Zenfone 9 nabízí také nový design. Zaujme elegantní vzhledem ve čtyřech nových barvách, novou povrchovou úpravou příjemnou na dotek a certifikací IP68, která garantuje odolnost proti prachu a vodě.

Telefon je vybaven vylepšeným systémem fotoaparátů. Hlavní 50Mpx fotoaparát Sony IMX 766 s novým šestiosým hybridním gimbalovým stabilizátorem, elektronickou stabilizací obrazu (EIS) a technologií ultrarychlého automatického ostření je zárukou ostrých fotografií a videí. K dispozici je také 12Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát IMX 363 a 12Mpx přední fotoaparát IMX 663 zajišťující ostré selfie snímky a videohovory.

Zenfone 9 padne do jedné ruky a také celé uživatelské prostředí ASUS ZenUI 9 na platformě systému Android 12 je optimalizováno pro používání jednou rukou. K dispozici je také multifunkční boční tlačítko ASUS ZenTouch, které slouží nejen k zapínání, ale obsahuje i senzor otisků prstů pro bezproblémové odemykání a podporuje pohodlné ovládání gesty.

Nové příslušenství Connex Case umožňuje uživatelům připojit pouzdro na karty Connex Card Holder nebo chytrý stojánek Connex Smart Stand. K dispozici je také nový držák Smart Backpack Mount pro bezpečné připevnění telefonu Zenfone 9 k popruhu batohu.

Malý rozměry, velký výkonem

5,9palcový Zenfone 9 je kompaktní a má vysoký výkon. Ten poskytuje mobilní platforma Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s až 16 GB paměti LPDDR5 RAM a až 256 GB úložištěm UFS 3.1 ROM. 

Zenfone 9 je zároveň chladnější a rychlejší než kdykoli předtím zásluhou vylepšeného systému chlazení. Místo teplovodivých trubic nyní používá odpařovací komoru a k dispozici je i pokročilý rozptylovač tepla, který využívá měď, grafitové destičky a teplovodivou pastu. 

Díky baterii s kapacitou 4300 mAh a energeticky úsporným komponentům vydrží Zenfone 9 bez nabíjení déle než kdykoli předtím. Zásluhou 30wattového nabíjecího adaptéru HyperCharge a technologii rychlého nabíjení se také rychle nabíjí.

Pokročilý 120Hz AMOLED displej nabízí přesnost barev s hodnotou Delta E < 1 a mimořádně plynulé scrolování. 115% pokrytí barevného spektra sRGB a 112% barevný gamut DCI-P3 zaručují obraz v kino kvalitě s živými barvami za všech okolností. Spolupráce se společností Pixelworks, která je špičkou ve zpracování obrazu, přináší ještě lepší obraz s vysokou přesností barev. Nádherný displej chrání sklo Corning Gorilla Glass Victus, které odolá nečekaným nárazům a škrábancům.

Zenfone 9 se prodává ve čtyřech nových barevných variantách: Moonlight White, Sunset Red, Starry Blue a Midnight Black. Pro bezstarostné používání v interiéru i exteriéru má Zenfone 9 certifikaci IP68 pro ochranu proti vniknutí prachu a vody.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama