Nový Mate 50 Pro má fotoaparát s nastavitelnou desetistupňovou clonou

Periskopový teleobjektiv podporuje rozsah zoomu až 200x / Huawei
Huawei uvede na trh tři zajímavé chytré telefony, a sice Mate 50 Pro, nova 10 a nova 10 Pro. Model Mate 50 Pro přichází jako vůbec první smartphone Huawei s fotoaparátem s nastavitelnou desetistupňovou clonou, nova 10 a nova 10 Pro pak zaujmou stylovým designem, 60Mpix předním fotoaparátem a 100W nabíjením SuperCharge.

Telefon Mate 50 Pro je vybaven nejnovějšími technologiemi, zejména pokud jde o fotoaparát. Model je dle webu Huawei vybaven kamerou Ultra Aperture, která disponuje vůbec první 10-úrovňovou nastavitelnou fyzickou clonou a všestrannými fotografickými možnostmi, jaké kdy byly na smartphonu řady Mate k dispozici.

Jinak je fotoaparát telefonu vybaven velkou clonou f/1,4, která společně s obrazovým enginem XD Fusion Pro a vysokým světelným záběrem umožňuje snadno nastavit jas snímku včetně světelných detailů, stejně jako citlivě vyvážit chladné a teplé odstíny.

Funkce inteligentní clony dokáže automaticky přizpůsobit fotoaparát přímo na míru snímané scéně. Pokud přepnete na profesionální režim, získáte možnost nastavit hloubku ostrosti i stupeň rozostření ručně. 

Za pozornost stojí i kvalita focení při slabém osvětlení nebo dokonce v úplné tmě, protože i to zvládá Mate 50 Pro díky pokročilému nočnímu režimu. Noční režim dokáže zachytit fotografie se zřetelnými světelnými i tmavými oblastmi, a to i ve slabě osvětlených prostředích.

Periskopový teleobjektiv podporuje rozsah zoomu až 200x, díky čemuž jsou scény z dalekého okolí přímo před vašima očima. Širokoúhlá makro kamera naopak dokáže zvětšit detaily. Mate 50 Pro podporuje také natáčení makro videa a makro obraz v obraze pro přesné přenášení scén v pohybu.  

Kromě charakteristického designu řady Mate využívá Mate 50 Pro vůbec poprvé zpracování „Clous de Paris“. Tato léty osvědčená povrchová úprava s reliéfem propůjčuje zařízení punc luxusního zboží. Zpracování „Clous de Paris“ je dostupné u variant se skleněným zadním krytem, a to ve dvou barvách, stříbrné a černé.

Novinka mimo jiné disponuje voděodolností až do hloubky 6 metrů podle normy IP68, a snadno si tak poradí s mokrým i prašným prostředím. 

Další dva nové modely smartphonů, nova 10 a nova 10 Pro zdědily design s prstencem Star Orbit i vysoký výkon ukrytý v ultra tenkém těle. Huawei nova 10 Pro má jen 7,88 mm, nova 10 dokonce pouhých 6,88 mm. Co se barevného provedení týče, oba modely jsou k dispozici v odstínech Starry Silver a Starry Black, nova 10 k tomu ještě v třetím, jemně fialovém odstínu Provence.

Zdroj: Huawei

Mohlo by vás zajímat

Reklama