Motorola představila originální koncept rolovatelného smartphonu

Obrazovka se přizpůsobuje třem odlišným stavům: prodlouženému, kompaktnímu a „náhledovému“ jediným stlačením tlačítka / Motorola
Motorola v průběhu Lenovo Tech World 2022 popsala budoucnost inovativních tvarových faktorů a představila nový koncept rolovatelných smartphonů.

Ve společnosti Motorola vnímají smartphone jako rozšíření "sebe samých" – nástroj, který nám umožňuje přizpůsobit se našemu okolí a lehce plnit úlohy.

Proto nyní investují do flexibilních OLED anebo pOLED obrazovek, aby přinesli optimální rovnováhu mezi obsahem a pohodlím. Rolovatelný koncept je ztělesněním této myšlenky v obrazovce, která se přizpůsobuje třem odlišným stavům: prodlouženému, kompaktnímu a „náhledovému“ jediným stlačením tlačítka.

S výškou o něco více než 4 palce se rolovatelné zařízení dokáže svinout do praktické kapesní podoby, která je menší než většina prémiových zařízení na trhu.

Ať už jde o 6,5 palcovou obrazovku pro pohlcující hraní her nebo zkrácenou velikost pro pohodlí na cestách, tento koncept poskytuje nekonečné možnosti na tvorbu obsahu a zábavu a zároveň nabízí nově objevenou flexibilitu malého zařízení s obrazovkou, kterou můžete svinout.

Koncept rolovatelného smartphonu přichází od týmu 312 Labs, interní inovační skupiny společnosti Motorola zahrnující odborníky na produkty, výzkum, design a inženýrství z celého světa. 312 Labs zkoumá několik vznikajících technologických prostorů a jedním z nich je zejména přepracování tvarových faktorů zařízení s cílem vyřešit zákaznicky citlivá místa a umožnit nové zážitky.

Kromě konceptu rolovatelného smartphonu Lenovo představilo také koncept rolovatelného počítače, který využívá podobné technologie, aby vyzdvihnul multitasking a možnosti prohlížení při zachování kompaktní velikosti.

Zdroj: Motorola, Lenovo

Mohlo by vás zajímat

Reklama