Magic5 Lite je dle žebříčku DxOMark mobilním telefonem s nejlepší výdrží baterie na světě

Nechyběl test kalibrování a nabíjení / DxOMark
Chytrý telefon HONOR Magic5 Lite získal v testování prestižní organizace DxOMark první místo za baterii. DxOMark ocenil tento mobil jako nejlepší volbu zákazníků za vysokou výdrž i celkovou výkonnost.

Nový HONOR Magic5 Lite dostal do vínku lehkou, pevnou a kompaktní baterii, která prošla čtyřmi náročnými testy společnosti DxOMark s vyznamenáním. Musel obstát jak v simulaci běžného používání, tak i při používání v terénu.

Nechyběl test kalibrování a nabíjení. Výsledky potvrdily, že baterie HONOR Magic5 Lite vydrží více než 3 dny středně náročného používání. Navíc ukázaly její mimořádnou účinnost při nabíjení. Díky tomu je HONOR Magic5 Lite ideální volbou pro všechny, kdo hledají zařízení, které udrží maximální výkon co nejdéle.

Základem k tomu, aby baterie měla maximální výdrž, byla nově vyvinutá, vysoce pevná a lehká hliníková slitina pro desky středního rámečku. Tato součást prošla desítkami tisíc testů, včetně testů ohybu, pádu, pevnosti, nárazu a odolnosti proti namáhání. Hmotnost středových rámečků se tak snížila o 4 gramy a došlo k 15% ztenčení. Díky tomu je mobilní telefon lehčí, pevnější a kompaktnější.

Baterie HONOR Magic5 Lite je navíc o 3 % tenčí než běžné baterie. Uspořádání PCB (desky plošných spojů) s vysokou hustotou zvyšuje celkovou možnost jeho využití o 5 %. Současně se uspořádání baterie optimalizovalo tak, aby se maximalizoval prostor a snížila tloušťka. Do malého a tenkého zařízení se tak podařilo vměstnat 5100 mAh velkou baterii.

„Baterie telefonu HONOR Magic5 Lite si během našich testů autonomie vedla pozoruhodně dobře a při střídmém používání vydržela 74 hodin. Kromě toho bylo vybíjecí proud zařízení ve všech případech použití velmi nízký, což svědčí o inženýrském úsilí, které bylo vynaloženo na optimalizaci výkonu,“ dodal k testům Olivier Simon, zástupce technického ředitele a ředitel oddělení baterií společnosti DxOMark.

Zdroj: DxOMark, HONOR

Mohlo by vás zajímat

Reklama