Nový fotomobil vivo X90 Pro nabijete na 50 procent již za 8 minut

Hlavním tahákem výbavy X90 Pro je dosud největší jednopalcový obrazový snímač IMX989 / vivo
Model vivo X90 Pro přináší výrazné navýšení výkonu pomocí dvou procesorů a především vylepšené možnosti fotografování i díky využití umělé inteligence.

Nový model smartphonu vychází z tříletého partnerství společností vivo a ZEISS Global Imaging a přináší řadu vylepšení, díky kterým může nabídnout skutečný zážitek při pořizování snímků a natáčení videí. Nově vyvinutá sada tří hlavních fotoaparátů výrazně zvyšuje světelnou citlivost, vylepšuje přirozené zpracování barev a zajišťuje dokonalejší stabilizaci obrazu.
 
Hlavním tahákem výbavy vivo X90 Pro je dosud největší jednopalcový upravený obrazový snímač IMX989. V porovnání s ostatními zařízeními s jednopalcovým snímačem nabízí tento 50Mpx fotoaparát vysokou světelnost f/1,75 a 3,2 μm velké pixely v konfiguraci 4v1.

Umožňuje větší příjem světla na jeden pixel a tím jasnější a ostřejší snímky. Fotosenzitivní plocha snímače byla oproti loňské vivo X80 Pro zvětšena o 77 % a kapacita příjmu světla zvýšena až o 43 %.

Dalším v řadě je zadní 50Mpix portrétní fotoaparát s pevným ohniskem a 50 milimetrovou konfigurací. Za objektivem se nachází snímač IMX758 dosahující světelnosti f/1,6, což umožňuje zachycení jemně detailních portrétů i za zhoršených světelných podmínek. X90 Pro navazuje na vysoce oceňované portrétní funkce svého předchůdce a přináší ještě vyšší kvalitu portrétního fotoaparátu.
 
Trojici fotoaparátů doplňuje 108stupňový širokoúhlý fotoaparát s velmi nízkým zkreslením, 12Mpix snímačem Sony IMX663 a světelností f/2,0, což umožňuje pořídit dokonalý záběr i v těsné blízkosti fotografovaného objektu.

Nový fotoaparát vivo X90 Pro těží nejen z vylepšených snímačů, ale také ze speciálně vyvinutého čipu vivo V2, který obsahuje algoritmy umělé inteligence společnosti vivo. Nadto je smartphone vybaven optikou ZEISS s povrchovou úpravou T*, která dále zvyšuje možnosti nočního fotografování a astrofotografie.
 
Díky hardwarovým a softwarovým inovacím je nyní smartphone X90 Pro schopen natáčet videa v rozlišení 4K i za špatných světelných podmínek a díky algoritmu pro redukci šumu umožňuje dosáhnout čistoty obrazu i při vysokém nastavení ISO. Dokáže také pořídit snímky hvězdné oblohy přímo z ruky díky režimu Handheld Astro a AI Night View, které umožňují získat přesnější barevné tóny při nočních fotografiích.
 
Vivo X90 Pro přináší také funkci ZEISS Natural Color 2.0, která byla kalibrována společnostmi vivo a ZEISS tak, aby prezentovala barvy s větší autenticitou a přesností a přiblížila pořízené snímky tomu, co je vidět pouhým okem.
 
Další funkcí, kterou umožňuje partnerství vivo se společností ZEISS, je funkce Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot, díky které je možné zachytit pohyb snadněji než kdy předtím. Nulové zpoždění znamená, že to, co zákazníci vidí, zachytí v klíčových okamžicích i při slabém osvětlení. V režimu Sport a Noční sport dokáže kombinace vysokorychlostní závěrky a algoritmu detekce pohybu okamžitě zmrazit snímky a zachovat tak jakýkoli rychle se pohybující objekt, jako je například vodní balónek praskající ve vzduchu.

Model X90 Pro podporuje 120W Dual-Cell FlashCharge, který v kombinaci s 4870mAh baterií zvyšuje rychlost nabíjení i výdrž baterie. X90 Pro podporuje také známé 50W bezdrátové nabíjení FlashCharge, které bylo představeno u loňského modelu X80 Pro.
 
X90 Pro nabízí dva režimy nabíjení: režim rychlého nabíjení a vyvážený režim. V režimu rychlého nabíjení lze X90 Pro nabít na 50 % kapacity za 8 minut a 10 sekund. Vyvážený režim je ideální pro každodenní nabíjení, kdy se baterie zcela nabije za 29 minut. Zařízení má navíc 24-Dimension Security Protection a certifikaci TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System, která zaručuje bezpečnost nabíjení. Nový smartphone vivo X90 Pro je možné již v ČR zakoupit, a to za 26 999 Kč. 

Zdroj: vivo, ZEISS

Mohlo by vás zajímat

Reklama