Vivo Y36 je cenově dostupný 4G smartphone s velkou 5000 mAH baterií a rychlým nabíjením

Zadní strana telefonu s objektivy fotoaparátu připomínajícími klasické filmové objektivy / Vivo
Nový Vivo Y36 je elegantní 4G smartphone, v základu s 8 GB paměti RAM a možností rozšíření operační paměti na dvojnásobek díky funkci Extended RAM 3.0.

Novinka využívá možností strojového učení i analýzy používání pro „vypůjčení“ až 8 GB paměti z uložiště zařízení, díky čemuž si dle webu výrobce vede lépe při větším množství operací nebo přepínání mezi zapnutými aplikacemi.

Co se samotného uložiště týká, tak zařízení nabízí vysokou kapacitu 256 GB, tedy naprosto dostatečný prostor pro vzpomínky, média i aplikace. Úložiště je navíc možné dále rozšiřovat microSD kartami s kapacitou až 1 TB.

Srdcem telefonu je pak Qualcomm Snapdragon 680 Mobile Platform, úsporný čipset, který společně s Extended RAM a osmijádrovou architekturou s šestinanometrovým výrobním procesem zajišťuje plynulé fungování a konektivitu.

Vivo Y36 používá baterii s kapacitou 5000 mAH a nabízí tak dostatek energie pro nepřerušované používání telefonu během celého dne. Telefon zároveň podporuje 44W rychlé nabíjení vivo FlashCharge, díky kterému uživatelé mohou rychle dobít baterii a bez zbytečného prodlení se věnovat svým aktivitám. Během 15 minut se baterie z 1 % dobije na 29 % a plnou kapacitu nabídne během 73 minut.

Model vivo Y36 zaujme elegantním skleněným designem na čelní i zadní straně telefonu. Využívá 2,5D zakřivený displej, kombinující čistý vzhled s pohodlným držením. Na to navazuje také zadní strana telefonu s objektivy fotoaparátu připomínajícími klasické filmové objektivy, což dodává přístroji tak trochu nostalgické kouzlo. 

Smartphone má velký 6,64palcový LED displej s rozlišením FHD+. Plynulá 90Hz obnovovací frekvence zajišťuje plynulý pohyb a ladné animace. Efektní 91% poměr obrazovky vůči tělu pak maximálně rozšiřuje celkovou využitelnou plochu přístroje. 

Za zmínku také stojí, že je Y36 vybaven snímačem otisků prstů schovaným v tlačítku napájení a vedle nabíjecího portu najdou zákazníci 3,5milimetrový konektor pro sluchátka, pro fanoušky „starého dobrého drátu“.

V neposlední řadě se pak jedná o smartphone s hybridním slotem pro dvě SIM karty, který uživatelům umožňuje používat buď dvě SIM karty, nebo jednu SIM kartu a výše zmíněnou paměťovou kartu microSD. Novinka je již v České republice v prodeji (v černé "Meteor Black" a ve zlaté variantě "Vibrant Gold"), a to za 6 499 Kč.

Zdroj: Vivo

Mohlo by vás zajímat

Reklama