Nový moto tag umožňuje trackování těch nejcennějších předmětů

Ochrana osobních údajů je u moto tagu na prvním místě / Motorola
Moto tag je Bluetooth přívěsek navržený ke trackování těch nejcennějších předmětů kdekoli na světě. Elegantní, s vylepšeným zabezpečením, jednoduchý na používání a kompatibilní s většinou chytrých telefonů se systémem Android.

Novinka využívá sílu sítě Google Find My Devices (Najít mé zařízení) a technologie UWB (Ultra-Wideband), aby uživatelům přinesla nové řešení trackování, které se hladce integruje do ekosystému zařízení Motorola.

Moto Tag nabízí uživatelům možnost zjistit, kde se nacházejí jejich označené předměty - od klíčů a peněženek až po zavazadla - a zajistit si tak větší klid. Aplikace Moto Tag je připravena na bezproblémovou spolupráci s rozsáhlou sítí Google Find My Device, která umožňuje uživatelům určit přesnou polohu označených předmětů prostřednictvím aplikace Find My Device.

Po spárování s chytrým telefonem Android s podporou širokopásmového připojení, jako je například motorola edge 50 ultra, nabízí moto tag také vylepšené přesné trackování. Moto tag lze také použít na pomoc při hledání ztraceného smartphonu tak, že připojené zařízení zazvoní jednoduchým stisknutím vyhrazeného tlačítka na moto tagu.

Ochrana osobních údajů je u moto tagu na prvním místě. Proto spolupracuje se sítí Find My Device, která je ve výchozím nastavení zabezpečená a z principu soukromá. Údaje o poloze uživatele jsou zašifrovány end-to-end, což znamená, že polohu štítku může zobrazit pouze její majitel nebo kdokoli, komu ji majitel v rámci aplikace Najít moje zařízení nasdílel.

Moto tag se opírá o odborné znalosti společnosti Google v oblasti ochrany soukromí a bezpečnosti a je také kompatibilní s automatickým upozorněním na neznámé trackování zařízení v systémech Android a iOS, která pomáhají chránit uživatele před nežádoucím trackováním. Uživatelé mají také možnost kdykoli spustit manuální skenování, aby zkontrolovali, jestli nejsou sledováni nechtěným sledovacím zařízením.

Moto Tag má také speciální multifunkční tlačítko. Jednoduchým stisknutím zazvoní chytrý telefon uživatele a pomůže mu snadno najít ztracené zařízení. Další užitečnou funkcí je možnost použít štítek jako dálkové ovládání pro pořizování fotografií na smartphonu Motorola, což usnadňuje pořízení dokonalého záběru bez nutnosti držet telefon nebo používat časovač.

Tato funkce funguje s jakýmkoli telefonem se systémem Android a je obzvláště užitečná při pořizování fotografií s novou modelovou řadou motorola razr v režimu flex view. Moto tag bude dostupný na české trhu v průběhu léta.

Zdroj: Motorola

Mohlo by vás zajímat

Reklama