Apple odhalil nové 10,5" iPad Air a iPad Mini 5, jsou nyní výkonnější a s podporou vylepšené Apple Pencil

 
Další 1 fotografie v galerii
Model Air je nyní vybaven novým displejem série True Tone / Apple
Poněkud nečekaně se firma Apple rozhodla odhalit novou řadu tabletů, konkrétně jde o první nový iPad Mini za téměř čtyři roky, navíc s kompletní podporou pro Apple Pencil stylus.

Oba modely, tedy 10,5" iPad Air i 7,9" iPad Mini 5, je nyní již možné předobjednat, a to za 399 USD (cca 9.000 Kč), respektive 499 USD (cca 11.300 Kč). Očekává se, že tablety budou dostupné od 26. března 2019.

Celá věc se stala poté, co byl firemní e-shop chvíli offline, což zapříčinilo samozřejmě všelijaké dohady o tom, že se něco chystá. Když následně Apple znovu aktivoval web, tak bylo hned zřejmé, že se stal domovem dalších iPadů, jež budou dostupné ve stříbrné, vesmírné šedi a zlaté. A nabídnou vám 64 GB nebo 256 GB místa.

Namísto fanfár a ceremonií, jak to často bývalo zvykem u Apple, se evidentně nyní rozhodl uvést jen prosté prohlášení. Zařízení byla upgradována na poslední čip řady Apple A12 Bionic, jenž jim dává trojnásobek výkonu oproti starší generaci. GPU výkon by se měl dočkat oživení rovnou devítinásobného.

Model Air je nyní také vybaven novým displejem série True Tone, jenž je dle Apple o 20 % větší než minule a to navzdory tomu, že má pouze 6,1 milimetru tloušťku a váží jen 456 gramů.

Menší tablet byl šikovně oživen právě v době, kdy smartphony kynou a „phablety" získávají stále větší popularitu. Vzpomeňme v této věci též i nových skládacích handsetů od Huawei a Samsungu, jež mohou být rozloženy do rozměrů cca iPadu Mini.

Jeden zahraniční operátor je novinkami doslova nadšený: „iPad pokračuje v nabízení magického zážitku v řadě oblastí, kde je to jednoznačně nejlepší zařízení: od hraní her typu Augmented Reality, přes pořizování poznámek a kreslení díky Apple Pencil, až po streamování HD videí a editaci 4K filmů či snad pro vývoj aplikací se Swift Playgrounds."

Mohlo by vás zajímat

Reklama