Facebook právě spouští vlastní seznamku: Má to však svá rizika

 
Další 1 fotografie v galerii
Pokud se oba uživatelé vzájemně přidají do seznamu, dostanou upozornění / Facebook
Facebook chce konkurovat zejména Tinderu s novou seznamovací aplikací. Facebook Dating využije uživatelských dat včetně toho, co se vám líbí, jakých události jste se zúčastnili a jakých skupin jste součástí, a propojí vás novým způsobem k přihlášeným uživatelům Facebooku a Instagramu.

Na rozdíl od jiných, hlavně seznamovacích aplikací, jako je Tinder, však Facebook nebude vyžadovat, aby se uživatelé vzájemně „srovnávali“ dříve, než se budou moci spojit. Místo toho umožní účastníkům procházet profily a komunikovat s lidmi, kteří je zajímají.

Uživatelé mohou s profily komunikovat dvěma způsoby: zaškrtnutím oblíbení profilu, které někomu dá vědět o vašem zájmu nebo přímým komentářem k obrázku. Pokud uživatele návrh profilu nezaujme, může se ho zbavit kliknutím na tlačítko „X“, aby se tak předešlo nepříjemným situacím, kdy se bude vybírat z „přátelů přátel nebo lidí, kteří nejsou ve vašem okruhu přátel“.

To ale neznamená, že něčí přátelé na Facebooku zůstávají zcela mimo hru. Funkce „Secret Crush“ umožňuje přidat do seznamu až devět přátel z Facebooku nebo sledovatelů Instagramu.

Pokud se oba uživatelé vzájemně přidají do seznamu, dostanou upozornění. Jestliže se ale nesoustřeďujete na randění, nevytvoří se tajný seznam nebo na tajném seznamu nebudete uvedeni. Potom nikdo nebude vědět, že jste zadali jméno dotyčné osoby.

Tímto způsobem na Facebooku můžete oslovit uživatele, kteří hledají lepší možnosti výběru osoby, která by je opravdu zaujala. Otázkou ale zůstává, jak přesně platforma pracuje s touto personalizací v rámci ochrany soukromí uživatelů.

Facebook a další významné technologické společnosti, jako je Google, se totiž dostaly pod zvýšenou kontrolu v oblasti nakládání se soukromím uživatelů. Ačkoli společnost říká, že umožní uživatelům velkou kontrolu nad tím, kdo uvidí informace o vás - včetně toho, že můžete některé informace skrýt nebo zablokovat svůj profil pro určité lidi, přesto zůstává otázkou, jak bude Facebook používat data vytvořená touto službou pro svoje vlastní účely. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama