Nový mesh systém s rychlejší komunikací i přes elektrické vedení

Novinka Deco P9 umí po elektrickém vedení komunikovat rychlostí až 1000 Mbit/s / TP-Link
Na tuzemském trhu se tento týden objevil nový model hybridního meshového Wi-Fi systému Deco P9, který kromě vytvoření bezdrátové mesh sítě podporuje i komunikaci přes elektrické rozvody v domě.

Obě tyto sítě navzájem spolupracují a propojují jednotlivé jednotky. Novinka Deco P9 umí po elektrickém vedení komunikovat vysokou rychlostí 1000 Mbit/s.

Díky kombinaci obou sítí lze dosáhnout vyšší rychlost přenosu dat a plné pokrytí požadovaných prostor. Jednotky je možné rozmístit i na vzdálenější místa bez dosahu Wi-Fi signálu, kde je dostupná pouze elektrická zásuvka, například na zahradě.

Pak se jednotka připojena v zásuvce připojí k jednotce v domě po elektrickém vedení a začne na zahradě šířit Wi-Fi signál pro ostatní zařízení. Pokrytí Wi-Fi signálem i velmi rozmanitého prostředí, které by se jinak muselo řešit množstvím různých síťový prvků, tak zajistí tři jednotky Deco P9.

Výhodu spojení mesh a Powerline plně oceníte, pokud máte problém s šířením bezdrátového signálu, například kvůli konstrukci zdiva nebo kvůli vzdálenosti mezi pokrývanými lokalitami. V takovém případě využijí meshové jednotky k vzájemnému propojení právě elektrické vedení. 

Pokud jsou jednotky v dostupnosti svých rádiových signálů, tak datové propojení přes elektrickou síť posiluje to bezdrátové, a jednotky tak mezi sebou komunikují až o 60 % vyšší rychlostí. Celkově pokryjí tři jednotky prostor o rozloze až 560 metrů čtverečních.

Deco P9 pracuje ve dvou bezdrátových pásmech při rychlosti AC1200, konkrétně v pásmu 5 GHz (867 Mbit/s) a v pásmu 2,4 GHz (300 Mbit/s). V elektrických rozvodech pak dosahuje rychlosti až 1000 Mbit/s ve standardu HomePlug AV2. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama