Nové MateBooky D 14 a D 15 s širokoúhlým displejem ve Full HD rozlišení

 
Další 1 fotografie v galerii
Baterie lze velmi rychle nabíjet pomocí přibaleného adaptéru, na necelých 50 % za půl hodiny / Huawei
Celokovové tělo s FullView displejem s minimálními rámečky, dlouhá výdrž baterie, rychlé nabíjení a čtečka otisku prstů v zapínacím tlačítku. To jsou v kostce modely Huawei MateBook D 14 a D 15.

MateBooky D 14 a D 15 mají širokoúhlé displeje ve Full HD rozlišení, které se díky svým pozorovacím úhlům téměř 180° hodí na sledování filmů a jako základ pro domácí multimediální systém.

V podání těchto dvou zařízení jsou poměry celkové plochy displeje k rámečkům 87 a 84 %. MateBooky díky tomu vypadají moderně a elegantně.   

Srdcem MateBooků D 14 a D 15 jsou procesory AMD Ryzen třetí generace, stejně rychlé a výkonné jako u MateBooku 13. V kombinaci s 8 GB RAM a rychlými SSD disky jsou tak notebooky pro běžného uživatele dostatečně rychlé při většině standardních operací, jako jsou například prohlížení webu, práce s kancelářskými aplikacemi, prohlížení obrázků a používání různých videokonferenčních platforem. 

Baterie notebooků zvládnou provoz bez nutnosti připojení k zásuvce po dobu devíti hodin v případě MateBooku D 14 a přes šest hodin u D 15. Baterie lze velmi rychle nabíjet pomocí přibaleného adaptéru, na necelých 50 % za půl hodiny. Nabíjecí adaptér využívá koncovku USB-C, máte tedy adaptér k nabíjení většiny novějších zařízení Huawei.

Celá řada nových MateBooků přinesla do segmentu notebooků inovaci v podobě spolehlivé čtečky otisků prstů integrované do zapínacího tlačítka. U ní Huawei využila své zkušenosti z vývoje čteček otisků prstů z vlastních chytrých telefonů a tak vznikla spolehlivá čtečka, která je navíc ergonomicky ideálně umístěná v zapínacím tlačítku.

Pro zapnutí MateBooků stačí pouze jednou stisknout, počítač se zapne a otisk prstu zůstane v mezipaměti, aby ho mohl systém Windows použít pro přihlášení do odpovídajícího uživatelského profilu. Stejný postup se aplikuje i při obnovení z režimu spánku. Všechno probíhá rychle a spolehlivě, přesně jako u chytrých telefonů.

Vlajkovou lodí řady MateBooků je model X Pro, který přináší náročným uživatelům a manažerům stylové zařízení s vysokým výkonem a maximální výdrží baterie. Novinky jsou již v prodeji, MateBook D 14 za 17 999 Kč a MateBook D 15 za 16 499 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama