Dnes startuje Evropský týden programování, bude probíhat hlavně on-line

V roce 2019 se Evropského týdne programování zúčastnilo 4,2 milionu lidí / Pixabay
V sobotu 10. října 2020 začíná EU Code Week, který si dává za cíl popularizovat programování v očích veřejnosti. Zatím je v Česku zaregistrováno přes 100 akcí a další přibývají.

Tento rok budou akce vztažené k programování probíhat v termínech od 10. do 25. října 2020. Minulý rok bylo v Evropě celkem 73 tisíc akcí a 232 v ČR, letos je zatím přihlášeno ze zřejmých důvodů pouze 27 tisíc, u nás přes 100.

Vzhledem k probíhajícím opatřením v boji s pandemií bude většina akcí probíhat on-line, resp. „z domu“. Evropský týden programování nabízí zábavné aktivity, ke kterým se budou moci připojit účastníci naživo, z domova nebo ze školy. Všechny akce konané v Česku naleznete na codeweek.eu/events. Týden programování organizují de facto sami organizátoři akcí. 

„V rámci Jednoty školských informatiků jsme se letos zaměřili především na pomoc se zprostředkováním finanční podpory pro školy v programu Meet and Code (podpora pro organizátory on-line programovacích akcí). Týden programování u nás podporuje dále také Digikoalice, Dům zahraničních služeb, Czechitas a mnozí další,” konstatuje Daniel Lessner, předseda Jednoty školských informatiků. 

V roce 2019 se Evropského týdne programování zúčastnilo 4,2 milionu lidí ve více než 80 zemích celého světa. Průměrnému účastníkovi bylo 11 let, 49 % účastníků ročníku 2019 byly ženy nebo dívky. 92 % akcí Evropského týdne programování se konalo ve školách, což ukazuje, že snahy o větší zapojení učitelů do ročníku 2019 byly úspěšné.

Mohlo by vás zajímat

Reklama