O automatické komunikační systémy je v tuzemsku rekordní zájem

Komunikační automatické systémy přinášejí do firem spolehlivost a přehlednost / Pixabay
Trendem v péči o zákazníka se stává také v České republice automatizace komunikačních systémů, což potvrzují aktuální čísla technologické společnosti Daktela za první měsíc letošního roku.

Nárůst aktivity firem, společností a e-shopů, které využívají komunikační systém Daktela, dokládají statistické údaje za loňský rok: nárůst počtu hovorů o 10 %, emailů a SMS zpráv o 65 %, komunikace v rámci chatu o více než 125 %, ve srovnání s rokem 2019 došlo i k nárůstu tiketů (zákaznických požadavků) o přibližně 50 %.

To potvrzuje, že systém Daktela je stále oblíbenější v rámci automatizace komunikace a běžného provozu callcenter a kontaktních center. „V lednu 2021 jsme evidovali největší zájem o naše řešení pro zákaznickou péči v celé historii Daktely,“ říká Richard Baar, CEO a zakladatel společnosti Daktela. Pokračuje tak trend z roku 2020, kdy česká pobočka Daktely dosáhla rekordního hospodářského výsledku v 15leté historii společnosti.

Skupina Daktela v loňském roce navzdory pandemii koronaviru zaznamenala prudký rozvoj, celkový konsolidovaný obrat se v meziročním srovnání zvýšil na 178 milionů korun. Na tržbách se česká pobočka podílela 82 %, slovenská 12 % a ostatní pobočky (Polsko, Velká Británie, Filipíny a SAE) pak 6 %. Proti roku 2019 to znamená nárůst o 30 % v tržbách, EBITDA pak vzrostla o 10 %. Nižší nárůst EBITDA proti předchozím létům je ovšem vzhledem k rozsáhlým investicím do nových trhů a přípravě další expanze (Q1 otevření nové pobočky v Maďarsku) výborný výsledek a předzvěst dalšího zajímavého růstu v roce 2021.

V loňském roce se velmi dobře dařilo právě firmám a společnostem, které využívají ke komunikaci modulární systém Daktela. Například populární nadnárodní online obchod Notino.cz, s více než 11 miliony spokojenými zákazníky, vykázal v loňském roce rekordní obrat 14,5 miliardy korun. Meziroční růst firmy tak dosáhl 42 procent, přičemž čtrnáct procent obratu připadá na Českou republiku.

Na technologiích Daktely běží i řada dalších zajímavých projektů, například známá "Chytrá karanténa". Tento modulární komunikační IT systém před několika dny dokonce postoupil do finále soutěže “IT produkt roku 2021” časopisu ComputerWorld.

Mohlo by vás zajímat

Reklama