Google Chrome obsahuje podle odborníků kritickou chybu, uživatelé musí aktualizovat prohlížeč

O zranitelnosti se Google dozvěděl od anonymního bezpečnostního experta již 9. března / Pixabay
Webový prohlížeč Google Chrome, který vládne trhu desktopových prohlížečů, dle statistik Net Applications se mu vloni podařilo překročit hranici 70 %, má nyní zásadní bezpečnostní problém.

V těchto dnech zaznamenali bezpečnostní specialisté společnosti Kaspersky zneužití chyby v zabezpečení internetového prohlížeče Google Chrome, jež může vést k poškození dat na napadeném zařízení a spuštění škodlivého kódu.

O zranitelnosti se Google dozvěděl od anonymního bezpečnostního experta již 9. března 2021 a následně 12. března vydal aktualizaci prohlížeče, který tento problém řeší.

Jelikož však může trvat několik dní, než se uživatelům tyto aktualizace automaticky zobrazí, odborníci doporučují provést aktualizaci Google Chrome ručně na novou verzi 89.0.4389.90.

"V prohlížeči klikněte na nabídku a vyberte Nastavení - O prohlížeči Chrome. Pokud je vaše verze prohlížeče 89.0.4389.90 nebo novější, již používáte opravenou verzi. Pokud je vaše verze starší, prohlížeč vás vyzve k aktualizaci, což vyžaduje opětovné spuštění. V takovém případě Chrome po opětovném otevření automaticky obnoví všechny otevřené karty (kromě anonymních)," říká Michal Lukáš, Head of presales ve společnosti Kaspersky pro region střední a východní Evropy.

Google Chrome je víceplatformní webový prohlížeč vyvíjený společností Google. Poprvé byl vydán v roce 2008 pro operační systém Microsoft Windows a následně byl přenesen také na systémy Linux, MacOS, iOS a Android.

Mohlo by vás zajímat

Reklama