Nové externí HDD a SSD se šifrováním a biometrickou technologií

Integrovaný systém rozpoznávání otisků prstů umožňuje přístup až osmi oprávněným uživatelům / Verbatim
Verbatim rozšiřuje nabídku bezpečných úložišť. Nové externí HDD a SSD se šifrováním a biometrickou technologií zajistí, že data uložená na zařízeních budou vždy plně chráněna a v souladu s požadavky GDPR.

Disky HDD Fingerprint Secure, v kapacitách 1TB a 2TB a Fingerprint Secure SSD v 512MB a 1TB využívají kombinaci 256bitového hardwarového šifrování AES a technologie rozpoznávání otisků prstů k bezproblémovému šifrování všech dat na disku v reálném čase.

S bezpečně zašifrovaným diskem je veškerý obsah chráněn před neoprávněným přístupem, pokud dojde ke ztrátě nebo odcizení disku.

Integrovaný systém rozpoznávání otisků prstů umožňuje přístup až osmi oprávněným uživatelům a jednomu administrátorovi. Po nastavení mohou uživatelé zamknout či odemknout zařízení během několika sekund, pouhým otiskem prstu.

Jednotka SSD nebo HDD neukládá hesla do dočasné paměti počítače nebo systému, takže je bezpečnější než softwarové šifrování.
 
Po nastavení otisků prstů pomocí dodaného softwaru, lze disky Verbatim Fingerprint Secure Drive používat v operačních systémech PC i Mac. Jednotky mají rozhraní USB 3.2 GEN 1 s připojením USB-C, pro vysokou rychlost přenosu dat až 5 Gb za sekundu a ​​balení obsahuje kabel USB-C až USB-A i adaptér USB-C, pro připojení k dalším zařízením. Jakmile je zaregistrován otisk prstu, lze je také připojit k televizorům, což je funkce, která u běžných šifrovaných jednotek není možná.
 
K dispozici je také software Nero Backup pro Windows, který pomáhá uživatelům zálohovat všechny soubory, složky a disky z notebooků nebo počítačů, a také naplánovat automatické zálohování na nastavený čas a den, pro zajištění pravidelnosti.
 
Secure Fingerprint Secure HDD je v prodeji za 2.599 Kč za 1 TB a 3.349 Kč za 2 TB. Disk SSD Fingerprint Secure bude stát 2.699 Kč za 512 GB a 4.199 Kč za 1 TB.

Mohlo by vás zajímat

Reklama