Jak ohrožuje nový spyware Pegasus mobilní kryptopeněženky

Pegasus je schopen provádět řadu různých operací, včetně zaznamenávání stisku klávesnice / Kaspersky
Britský deník The Guardian před pár dny zveřejnil informace o špionážním softwaru Pegasus, jež popisují možnosti instalace tohoto spyware prostřednictvím zranitelností v legitimních mobilních aplikacích.

Představuje spyware Pegasus skutečně riziko pro mobilní kryptopeněženky? Podle Dmitrye Galova, bezpečnostního analytika týmu GReAT ve společnosti Kaspersky, se zdá, že Pegasus je schopen provádět řadu různých operací, včetně zaznamenávání stisku klávesnice a přístupu k různým datům v telefonu.

"Pokud máte heslo ke kryptopeněžence uložené přímo v telefonu, riziko je jasné. Pokud je máte bezpečně uloženo jinde, stále existují určitá rizika.

Pegasus je však spyware a jeho účelem je podle zveřejněných informací shromažďování osobních dat konkrétních jednotlivců, a ne finanční kriminalita.

Přesto existují různé druhy mobilního malwaru, které jsou schopny krást kryptoměny (například Cerberus)," upozorňuje specialista na bezpečnost Dmitry Galov.

Nejlepší radou, jak ochránit kryptopeněženky před zloději, je používání spolehlivého bezpečnostního řešení a neukládání hesel přímo v zařízeních, pokud nejsou zašifrována.

Mohlo by vás zajímat

Reklama