Nový tablet Galaxy Tab A8 má větší displej a vyšší výkon

Poměr displeje k celkové ploše těla dosahuje 80 procent / Samsung
Samsung představil nový tablet Galaxy Tab A8, dosud nejvýkonnější přírůstek do řady Tab A. Mezi jeho hlavní výhody patří kvalitní displej a vysoký výkon v tenkém a lehkém provedení.

Nový Galaxy Tab A8 patří do řady dobře známých tabletů Samsung Galaxy. Displej s úhlopříčkou 10,5 palce (26,7 cm) je ovšem větší než u předchozích modelů, potěší také tenký rámeček a poměr stran 16:10.

Poměr displeje k celkové ploše těla tak dosahuje 80 procent a to slibuje lepší divácký zážitek než u předchozích modelů. Za pozornost stojí i poskytovaný zvuk díky čtyřem reproduktorům s technologií Dolby Atmos.

Displejem ovšem přednosti Galaxy Tab A8 nekončí, mezi ty nejvýraznější patří vylepšený výkon. Procesor i grafická jednotka jsou v porovnání s předchůdci v řadě Galaxy Tab A o 10 % silnější, takže se zájemci můžou těšit na rychlejší a plynulejší chod bez frustrujících zadrhávání.

Galaxy Tab A8 bude k dispozici v různých verzích s úložným prostorem 32 a 64 GB. A pokud by to někomu bylo málo, může si pomocí karty microSD zvětšit úložný prostor až o 1 TB.

Pokud jde o paměť, na výběr jsou 3 nebo 4 GB RAM. Baterie s kapacitou 7 040 mAh umožňuje rychlé dobíjení s 15 W, což znamená hodiny práce nebo zábavy bez obav, že tabletu dojde energie.

Za zmínku stojí i fotoaparát na zadní straně s 8 MPix a přední kamery s 5 MPix, případně nová funkce Screen Recorder umožňující dělat snímky a videosnímky obrazovky. Obě kamery dovednou natáčet také jasné a kvalitní videozáznamy.

Samsung Galaxy Tab A8 bude v České republice dostupný od začátku ledna s úložným prostorem 32 a 64 GB a pamětí 3 nebo 4 GB RAM, základní model bude stát 5.999 Kč. 


 

Mohlo by vás zajímat

Reklama