Nový výkonný notebook XPS 13 Plus od Dellu nabijete na 80 procent již za hodinu

Minimalistický vnitřek notebooku zvýrazňuje displej typu edge-to-edge / Dell
Na veletrhu elektroniky CES 2022 představila své novinky i společnost Dell Technologies. Nejzajímavější byl nový notebook XPS 13 Plus, který je dosud nejvýkonnějším z této série a je navržen tak, aby spadal do kategorie minimalistického stylu.

Elegantní klávesnice, řada praktických funkcí, dotyková podložka a opěrka dlaní poskytují moderní vzhled. Jedná se o první XPS vyrobený s využitím obnovitelných zdrojů energie, výrazně snižuje uhlíkovou stopu hliníku a je 100 % recyklovatelný.

XPS 13 Plus je první XPS 13 navržený pro 28W procesory Intel Core 12. generace, podporovaný většími ventilátory, které poskytují podle údajů výrobce o 55 % lepší proudění vzduchu, a to bez navýšení hluku nebo teploty.

XPS 13 Plus má minimalistický, přesto efektivní, design. Minimalistický vnitřek notebooku zvýrazňuje displej typu edge-to-edge. Dva reproduktory s širokým dynamickým rozsahem směřují nahoru a jsou ukryty pod klávesnicí, zatímco dva reproduktory směřující dolů jsou na základně, což vytváří celkově lepší zvuk pro hudbu, filmy a konference.

Funkce Express Charge 2.0, která notebook nabije na přibližně 80 % za méně než hodinu, navíc zajišťuje, že uživatel snadno překoná i větší vzdálenosti bez nutnosti notebook připojit do zásuvky.

XPS 13 Plus je k dispozici ve dvou barvách: světlé (Platinum) a tmavé (Graphite) s komfortnější povrchovou úpravou. Klávesnice s nulovou mřížkou je pohodlná na dotyk při každém stisknutí klávesy.

Horní řada klávesnice je nyní hladší díky novému kapacitnímu dotykovému ovládání a tradiční trackpad byl nahrazen skleněným touchpadem, který poskytuje haptické odezvy na dotek. 

Dell na letošním CESu představil také například videokonferenční monitor UltraSharp 32 4K (U3223QZ), který je držitelem ocenění CES Innovation Award Honorees. Tento monitor s webovou kamerou UltraSharp nabízí uživatelům duální mikrofony s potlačením ozvěny a 14W reproduktory poskytují bezproblémový vizuální zážitek. 

Technologie IPS Black a VESA DisplayHDR 400 umožní prohlížet obsah s rozlišením 4K ve větších detailech, vylepšeným kontrastem a barvami, zatímco ComfortView Plus snižuje škodlivost modrého světla a zachovává přesnost barev.

Nový XPS 13 Plus bude celosvětově k dispozici na jaře 2022 s Windows 11 nebo Ubuntu 20.04 ve verzi Developer Edition. Videokonferenční monitor Dell UltraSharp 32 4K (U3223QZ) bude dostupný 29. března 2022.

Zdroj: Dell Technologies

Mohlo by vás zajímat

Reklama