Nová aplikace umožňuje přesné předpovědi po hodinách i minutách díky využití AI

Uživatel aplikace může včas dostávat upozornění na blížící se déšť / Pixabay
Aplikace od českých vývojářů ve spojení s meteorology z Meteocentra nabízí nejaktuálnější dostupnou předpověď pro danou oblast po hodinách i minutách. Předpovědi jsou založeny na novém unikátním přístupu.

Na základě umělé inteligence se kombinuje několik meteorologických modelů společně s dalšími metodami pro docílení co nejpřesnější předpovědi počasí. Spojením těchto postupů může aplikace dle webu Meteocentrum dosahovat té nejvyšší možné úspěšnosti i pro náročné uživatele. Uživatelům je nyní aplikace dostupná zatím jen v zařízeních pro Android.

U jiných aplikací předpověď obvykle vychází z jednoho meteorologického modelu, to s sebou bohužel nese jisté limity, které mohou způsobit nepřesné koncové predikce. Aplikace, která vznikla ve spolupráci s Meteocentrem v daný čas vhodně kombinuje více metod a modelů. Díky tomuto novému přístupu mohou poté meteorologové pro danou oblast a čas dosáhnout nejpřesnější možné předpovědi.

Aplikace je dostupná na Google Play ("Počasí a radar Meteocentrum") pro všechna zařízení podporující Android. Celkový design je velmi intuitivní a přehledný, díky tomu nabízí uživatelům snadný přístup k nejaktuálnějším předpovědím pro jakoukoli jimi zvolenou lokalitu.

Data společně s předpověďmi jsou aktualizována v reálném čase na základě nejnovějšího vývoje počasí a pro obydlené oblasti s dostupným měřením probíhá aktualizace většinou každých 10 minut. Za první měsíce, po které je aplikace dostupná, již získala nespočet spokojených uživatelů, a to nejen u nás ale i ve světě.

Uživatel nové aplikace může včas dostávat upozornění na blížící se déšť díky předpovědi vývoje srážek na nejbližší hodinu. Aplikaci lze využít i v zahraničí při plánování aktivit na dovolené, kdy pomocí lokálních radarových snímků a dat poskytne nejpřesnější možnou předpověď.

Zdroj: Meteocentrum

Mohlo by vás zajímat

Reklama