Lenovo otevřelo první evropský výrobní závod v Maďarsku

Nová účelová budova byla vybavena solárními panely o kapacitě 0,5 megawattů / Lenovo
V maďarském Ullu otevřelo Lenovo oficiálně brány svého prvního výrobního závodu v Evropě. Provoz se zde bude zaměřovat především na budování serverové infrastruktury, úložných systémů a PC pracovních stanic používaných zákazníky z celé Evropy, Blízkého Východu a Afriky.

Nový závod o rozloze téměř 50 000 metrů čtverečních ve dvou budovách a na třech podlažích, je jedním z největších výrobních závodů společnosti Lenovo.

Výrobní linka dokáže vyprodukovat více než 1000 serverů a 4000 pracovních stanic denně – každá z nich je postavena dle konkrétních požadavků zákazníků. Inovativní možnosti automatizace jsou implementovány napříč celým provozem, včetně prvotřídního systému řízení budov ve výrobní hale a logistické sekci pro monitorování teploty, vlhkosti a robotického označování DIMM. Tento přístup umožňuje společnosti Lenovo udržovat optimální kontrolu kvality svých produktů.

Nová účelová budova byla vybavena solárními panely o kapacitě 0,5 megawattů – což je dostatek energie pro napájení malé vesnice. Výroba zařízení v této lokalitě také dramaticky snižuje přepravní míle, které tyto produkty projdou, což poskytuje efektivnější a udržitelnější možnosti dopravy.

V kombinaci s inovativními výrobními procesy, jako je patentovaný nízkoteplotní proces pájení, pomůže společnosti Lenovo dosáhnout jejích vědecky podložených klimatických cílů.

Závod v Maďarsku je součástí globální strategie společnosti Lenovo v oblasti výroby a dodavatelského řetězce, která slouží zákazníkům na 180 trzích z více než 35 výrobních závodů po celém světě – včetně Argentiny, Brazílie, Číny, Německa, Maďarska, Indie, Japonska, Mexika a USA.

Společnost Lenovo je všeobecně uznávána pro svůj globální hybridní výrobní model, který zahrnuje kombinaci interní a smluvní výroby. Tento model poskytuje konkurenční výhody pro společnost, vyšší efektivitu, kontrolu nad vývojem produktů a operacemi dodavatelského řetězce, což umožňuje efektivněji reagovat na potřeby zákazníka.

Zdroj: Lenovo

Mohlo by vás zajímat

Reklama