MateBook D 16 disponuje 16palcovým displejem a fyzickou numerickou klávesnicí

MateBook D 16 je vybaven první metalickou anténou značky Huawei / Huawei
Huawei uvedl na tuzemský trh nový přírůstek do své rodiny laptopů ze série MateBook, a to model D 16. Ten uživatele láká na vysoký výkon, který zvládne i ty nejnáročnější úlohy, a 16palcový displej s poměrem stran 16:10.

Srdcem nového MateBook D 16 je dle webu Huawei 12. generace výkonného procesoru Intel Core i5-12450H, díky kterému se nemusíte při práci omezovat a můžete mít zapnutých několik aplikací najednou.

Zcela nová hybridní architektura a 14 výkonných jader (6 výkonných a 8 efektivních) zvládne i ty nejnáročnější úlohy. MateBook D 16 disponuje kovovou konstrukcí z hliníkové slitiny, která je jak stvořená pro přenášení mezi prací a domovem. MateBook D 16 totiž váží pouhých 1,7 kg a je tak lehčí než většina 16palcových notebooků. Jeho tloušťka je jen 18,4 mm.

Hlavní dominantou celého designu je numerická klávesnice. Jde tak o první notebook Huawei, který disponuje fyzickou numerickou klávesnicí, což uživatelům umožńuje praktické a rychlé zadávání čísel. Kromě číselné klávesnice má MateBook D 16 ještě jednu novinku, kterou je vůbec první metalická anténa Huawei.

Ta zlepšuje dle informací výrobce účinnost konverze signálu až o 56 %, díky čemuž zlepšuje stabilitu a rychlost sítě za podmínek slabého signálu. Videokonference, hraní her i další pracovní úkony tak můžete absolvovat bez zpoždění a záseků odkudkoliv.

Mimo to se můžete těšit na kvalitnější přenos videohovorů zásluhou 1080p kamery s širokým zorným polem a mikrofonu s aktivním potlačením okolního šumu. K tomu Huawei implementoval také algoritmy umělé inteligence, například dynamické virtuální pozadí či funkce FollowCam a Eye Contact, které posunou kvalitu přenosu vašich online meetingů na vyšší úroveň.

Zdroj. Huawei

Mohlo by vás zajímat

Reklama