Instagram spustí nová bezpečnostní opatření, snadněji omezíte nenávistné komentáře

Cílem novinek je podpořit vstřícnější a pozitivnější konverzace / Pixabay
Tvůrci obsahu budou moci na Instagramu využít vylepšené bezpečnostní nástroje. Pomohou jim lépe čelit nenávistným komentářům, filtrovat urážlivý obsah a blokovat nevyžádané zprávy. Část nových opatření vychází ze stávajících funkcí.

Známé osobnosti, tvůrci obsahu a další uživatelé s vyššími dosahy publikovaného obsahu jsou často svědky značného počtu nenávistných komentářů a jiných agresivních útoků na sociálních sítích.

Instagram se s pomocí nových nástrojů snaží tyto negativní jevy omezit. Cílem je také podpořit vstřícnější a pozitivnější konverzace.

Mezi vylepšená bezpečnostní opatření patří například vylepšené blokování „multi-blok” – pokud uživatel zablokuje jiného uživatele Instagramu, má pak možnost automaticky zablokovat i ostatní účty, které tento uživatel používá.

Jedním krokem tak půjde zamezit všem útokům ze strany daného uživatele. Podle odhadů Instagramu by mělo ubýt až o čtyři miliony bloků za týden, tyto účty budou nyní blokovány automaticky.

Využít lze také skrytá slova – aktualizovaná funkce umožní tvůrcům filtrovat urážlivý obsah ve zprávách, komentářích a odpovědích na Stories. Kromě toho Instagram testuje možnost, že by byl filtr nastaven pro tvůrce obsahu jako výchozí. Tvůrci budou mít také možnost vytvořit si vlastní seznam slov, které chtějí filtrovat a omezit.

V případě, že se uživatel rozhodne poslat tvůrci obsahu přímou zprávu, Instagram mu v dolní části chatu připomene, aby byl ve své zprávě vstřícný a laskavý. Instagram také v angličtině, portugalštině, španělštině, čínštině a arabštině rozšiřuje upozornění, která bude uživatele nabádat, aby si svou reakci promysleli, a to v případě, že systém vyhodnotí obsah jako potenciálně urážlivý.

Zdroj: Instagram

Mohlo by vás zajímat

Reklama