První notebooky NVIDIA Studio s GeForce RTX řady 40 míří na trh

Nové modely přinášejí až trojnásobek výkonu oproti předchozí generaci vlajkových lodí notebooků s GeForce RTX / NVIDIA
Tento týden přicházejí na trh první NVIDIA Studio notebooky s nejnovějšími GPU GeForce RTX řady 40. Mezi první zástupce patří MSI Stealth 17 Studio a Razer Blade 18, které jsou vybaveny výkonnými GeForce RTX 4090 Laptop.

Novinky se dostávají do prodeje společně s herními notebooky vybavenými GeForce RTX řady 40 Series od společností ASUS, GIGABYTE a Lenovo.

Oba notebooky pro tvůrce obsahu byly oznámeny v průběhu veletrhu CES 2023 a přinášejí dle webu NVIDIA nejen dosud největší generační skok v oblasti přenosného výkonu, ale představují také aktuálně nejrychlejší notebooky na světě pro tvorbu a hraní her.

Nové modely přinášejí až trojnásobek výkonu oproti předchozí generaci vlajkových lodí notebooků s GeForce RTX díky architektuře NVIDIA Ada Lovelace a technologiím Max-Q páté generace. Novinky díky nim nabídnou řadu výhod.

Například technologii z rodiny NVIDIA RTX. Patří mezi ně i DLSS 3, která dokáže navýšit snímkovou frekvenci až 2×. Platforma NVIDIA Studio nabízí přístup k tvůrčím nástrojům a aplikacím – NVIDIA Omniverse, Canvas a Broadcast. Lze díky ní pracovat s plným ray tracingem a funkcemi akcelerovanými pomocí AI pro úsporu času.

Jak MSI Stealth 17 Studio, tak Razer BLade 18 jsou dodávány s předinstalovanou aplikací NVIDIA Broadcast, která nabízí velmi efektivní potlačení šumu nebo ozvěny místnosti, automatickou korekci pohledu směrem do kamery a další funkce využívající umělé inteligence.

Během letošního veletrhu CES byla představena také ukázka spolupráce na dálku prostřednictvím zmíněných nástrojů NVIDIA Omniverse. Skupina sedmi tvůrců z celého světa během ní vytvořila krátký animovaný film.

NVIDIA Omniverse dokáže propojovat různé pracovní postupy při tvorbě 3D grafiky a nahrazuje tak lineární proces tvorby synchronizací procesů v reálném čase. Umělci se k platformě připojili prostřednictvím Omniverse Cloud.

Zdroj: NVIDIA

Mohlo by vás zajímat

Reklama