Odyssey Neo G9 je prvním herním monitorem s rozlišením Dual UHD

O podsvícení se stará technologie Quantum Matrix Technology s diodami Quantum Mini LED / Samsung Electronics
Samsung Electronics uvede již v září 2023 na trh nové přírůstky z řady Odyssey, konkrétně jde o modely Odyssey Neo G9 57” (katalogový název G95NC) a Odyssey Ark 55” (G97NC).

Odyssey Neo G9 57" je určený pro náročné hráče. Jako první monitor na světě nabízí rozlišení Dual UHD (DUHD) a navíc dle webu výrobce i široké možnosti konektivity, což mu vyneslo cenu za nejlepší inovaci na veletrhu CES 2023.

Monitor s úhlopříčkou 57" (tedy 145 cm) a zakřivením 1000R je široký jako dva monitory s úhlopříčkou 32" a rozlišením UHD. Díky ostrém obrazu a širokému zornému poli se hráči ocitnou přímo v centru dění.

O podsvícení se stará technologie Quantum Matrix Technology s diodami Quantum Mini LED. Jejich konstrukční provedení znamená plynulejší přechody mezi jasy a stíny, nebo naopak výraznější kontrast, pokud to scéna vyžaduje. Každopádně účinně brání přetékání jasů do stínů.

U monitoru Odyssey Neo G9 se technologie Quantum Mini LED doplňuje se systémem VESA Display HDR 1000. S maximálním jasem 1000 nitů působí obraz v HDR kvalitě živě a realisticky, barvy i kontrasty jsou přesné, působivá je i prostorová hloubka obrazu.

Náruživí hráči ovšem kromě obrazové kvality potřebují i odpovídající výkon. Nový monitor Samsung jim ho poskytne díky obnovovací frekvenci 240 Hz a odezvě 1 ms (GTG), což v praxi znamená minimální rozostření i ghosting.

Odyssey Neo G9 nabízí i bohaté možnosti konektivity díky portu DisplayPort 2.1 s certifikací VESA, který podporuje plynulé hraní i přehrávání videozáznamů s obnovovací frekvencí až 240 Hz. Mezi další porty monitoru Odyssey Neo G9 patří i HDMI 2.1 a USB hub, k monitoru lze tedy připojit prakticky cokoli.

Nové verze se dočkal i první herní monitor s úhlopříčkou 55 palců (135 cm) a zakřivením 1000R. Na vylepšení měla velký vliv zpětná vazba od samotných hráčů. K vysoké obrazové kvalitě, jedinečnému tvaru a profesionálnímu hernímu výkonu přibyly i další vlastnosti, které náruživým hráčům přijdou opravdu vhod.

Mezi největší přednosti patří obnovovací frekvence 165 Hz a odezva 1 ms (GTG), případně režim Cockpit, v němž mají hráči k dispozici zcela novou perspektivu při orientaci monitoru na výšku.

Monitor 57" Odyssey Neo G9 se začne v České republice prodávat 6. září 2023, a to za 58.990 Kč. Doporučená cena monitoru Odyssey Ark 55" pak byla stanovena na 49.990 Kč.

Zdroj: Samsung Electronics, CES

Mohlo by vás zajímat

Reklama