HP Z4 Rack G5 je nejvýkonnější pracovní stanicí svého druhu

S využitím funkce HP Anyware mohou týmy přistupovat k výkonu Z4 Rack G5 z libovolného zařízení / HP
Společnost HP představila svou nejnovější pracovní stanici. Nová Z4 Rack G5 je nejvýkonnější pracovní stanicí rozměru 1U na světě.

Je určena pro profesionální využití, zejména pro zpracování a analýzu velkých objemů dat a v technických i tvůrčích oborech, které potřebují velký výpočetní výkon. Z4 Rack G5 dle webu výrobce nově definuje podporu práce odkudkoliv – je to velmi výkonný stroj, se kterým se můžete připojit kdekoli.

Uživatelé pracovních stanic Z od HP mají čím dál větší zájem o grafický výkon. Společnost HP proto v rámci svých platforem podporuje nové grafické procesory Ada včetně procesorů NVIDIA RTX 5000 Ada, NVIDIA RTX 4500 Ada a NVIDIA 4000 Ada.

V současné době podporujeme také NVIDIA RTX 6000 Ada. Grafické karty generace Ada nabízejí velkou grafickou paměť s technologií pro opravu chyb (ECC) a najdou využití při renderingu, zpracování dat i v technických simulacích.

Oproti předchozí generaci NVIDIA Ampere poskytují tenzorová jádra čtvrté generace až 5× větší výkon při trénování AI modelů a až 5× vyšší výkon při inferenci, což umožňuje rychlejší generování obsahu s využitím AI.

S využitím funkce HP Anyware mohou týmy přistupovat k výkonu Z4 Rack G5 z libovolného zařízení, přičemž tato funkce zaručuje rychlou odezvu a vysokou kvalitu obrazu, a to i při kolísající kvalitě síťového připojení. Dostupnost novinky v České republice se plánuje již od října 2023, a to za ceny od 90 tis. Kč (bez DPH).

Zdroj: HP



 

Mohlo by vás zajímat

Reklama