Nový odolný notebook Dell Latitude s vysokým výkonem

Model 7030 Rugged Extreme podporuje Wi-Fi 6E s duálním širokopásmovým připojením / Dell Technologies
Společnost Dell Technologies představila nový odolný notebook Latitude 7030 Rugged Extreme. Model je s rozsáhlou nabídkou příslušenství a bateriemi vyměnitelnými za provozu koncipovaný pro pracovníky, kteří tráví většinu času mimo pracovní stůl, například na těžební soupravě, v obráběcí dílně nebo na horách.

Přestože je 7030 Rugged Extreme na odolný notebook poměrně drobný, jeho odolnost dosahuje třídy IP-65 a MIL-STD 810, takže dle webu výrobce přežije i ty nejextrémnější podmínky.

Specifikace vojenské třídy znamená, že byl nový Latitude testován na pád z výšky 1,2 metru a teplotní odolnost v rozsahu od -29 °C do 63 °C. Krytí IP-65 znamená maximální ochranu před vniknutím prachu, nečistot a vody, takže notebook a citlivá data v něm uložená odolají náročným povětrnostním vlivům.

Vedle mechanické odolnosti je model vybaven také moderními bezpečnostními funkcemi, takže je chráněný před nebezpečím jak v kybernetickém světě, tak v tom fyzickém. TPM 2.0 ControlVault je integrovaný hardwarový šifrovací nástroj, který pomáhá uživatelům zabezpečit data.

Infračervená kamera pro rozpoznávání obličeje pomocí funkce Microsoft Windows Hello, dotyková čtečka otisků prstů, krytka kamery pro větší soukromí a kontaktní nebo bezkontaktní čtečka čipových karet dotváří soubor bezpečnostních opatření.

Model 7030 Rugged Extreme může být v nejvyšší konfiguraci vybavený procesorem Intel Core i7 12. generace, až 32 GB paměti LPDDR5 a u konfigurací s procesory i5 a i7 integrovanou grafikou Iris Xe. To vše zajišťuje vysoký výkon při práci v terénu. Nový notebook podporuje disky NVMe SSD o kapacitě až 2 TB.

Pro některé uživatele jsou stejně důležité široké možnosti připojení jako vysoký výkon. Za tímto účelem model 7030 Rugged Extreme podporuje Wi-Fi 6E s duálním širokopásmovým připojením, které pomáhá zajistit nejvyšší možnou rychlost. Model je dodáván také s GPS a 5G a podporuje i privátní síť 5G kvůli zvýšení zabezpečení, rychlosti a dosahu bezdrátového připojení.

Novinka zobrazuje data v reálném čase na 10,1palcovém displeji s poměrem stran 16:10 a rozlišením FHD+ (1920 x 1200 bodů), který maximálně využívá dostupnou plochu. Jas displeje dosahuje 1000 nitů, takže je dobře čitelný i na přímém slunečním světle. Ti, kdo pracují s agresivními chemikáliemi nebo nebezpečným vybavením, mohou model ovládat i v ochranných rukavicích. Nový 7030 Rugged Extreme bude dostupný koncem tohoto roku.

Zdroj: Dell Technologies 

Mohlo by vás zajímat

Reklama