Žena se vyléčila ze závislosti na morfinu tím, že užila 550krát větší dávku LSD, než je běžné

Účinky drog po předávkování nejsou medicínsky dostatečně prozkoumány a známy / Pixabay
Žena si spletla LSD s kokainem, dala si 550krát větší dávku, než je běžné a předávkování přežila. Dokonce se zbavila závislosti na morfinu. Případy předávkování rekreačními psychedeliky otevírají brány pro výzkumy vědců, kteří analyzují, jaký vliv má nadměrné užívání drog na lidský organismus.

Žena, která je uvedena pod jménem CB (46 let), trpí na bolesti nohy kvůli lymské borelióze. Začala kvůli tomu užívat látky, až se dostala ke kokainu.

Jednou si ho ale spletla s LSD a vzala si 55 miligramů této drogy. Ve studii kanadských vědců je uvedeno, že je to 550 násobek běžné dávky. Po patnácti minutách si údajně žena uvědomila, že má problém a přivolala pomoc.
 
Následujících dvanáct hodin pro ni bylo peklem. Tento čas trávila buď zvracením nebo v bezvědomí. Během dalších dvanácti hodin se její stav zlepšil, ale nevolnost stále přetrvávala. Podle spolubydlícího žena po požití LSD klidně seděla na židli, okolo úst měla pěnu, často zvracela a vycházela z ní náhodná slova a zvuky. Předávkování ale asi nebrala jako něco, co by bylo varováním před nebezpečím drog. S LSD dále experimentovala ve formě mikrodávek.
 
Díky tomu se dokonce vzdala morfinu. Bohužel ale stále trpěla na abstinenční příznaky, deprese, úzkosti a asociální chování. LSD abstinenční příznaky alespoň mírnilo. Dalším takovým případem je patnáctiletá dívka AV, která omylem užila desetinásobek dávky LSD. AV v minulosti užívala marihuanu, přičemž jí byla diagnostikována hypománie, deprese a bipolární porucha. Po užití drogy se dívky zhostil chaos a záchvaty. Zvláštní však je, že její rodiče po zotavení u dívky vypozorovali zlepšení duševního zdraví.
 
Tyto příběhy jsou pro vědce důležité. Kvůli etice nemohou provádět experimenty s drogami na lidech, proto jim mohou pomoci tyto šílené příběhy ze života. Účinky drog po předávkování totiž nejsou medicínsky dostatečně prozkoumány a známy.

Mohlo by vás zajímat

Reklama