Pentagon je nervózní z pozorování UFO poblíž citlivých oblastí

Tajné služby a americká vláda záhadné jevy pozorované námořnictvem nedokáže vysvětlit / Pixabay
Pentagon, sídlo Ministerstva obrany Spojených států amerických, je nervózní z neidentifikovaných létajících objektů (UFO) či neidentifikovatelných vzdušných jevů (UAP), které se objevovaly u citlivých vojenských oblastí. Z toho důvodu zřídil novou pracovní skupinu.

Rozkaz k vytvoření nové pracovní zpravodajské skupiny byl vydán pět měsíců poté, co byla zveřejněna očekávaná zpráva o pozorování UFO. Ta však byla neprůkazná a bylo patrné, že tajné služby a americká vláda záhadné jevy pozorované námořnictvem nedokáže vysvětlit.

Některé z těchto jevů přitom byly pozorovány v citlivých oblastech pro „speciální využití vzdušného prostoru”, které jsou přísně střeženy a kontrolovány z bezpečnostních důvodů.

Jakékoliv narušení identifikovaným či neidentifikovaným objektem bere ministerstvo obrany velice vážně.

“Vniknutí jakéhokoliv vzdušného objektu do těchto oblastí může představovat výzvu pro národní bezpečnost,” uvedl ve svém prohlášení Pentagon. 

 
Nová pracovní skupina byla pojmenována jako Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG) a bude se soustředit na zmíněná citlivá pozorování v přísně tajných oblastech či poblíž jejich lokace. Skupinu budou kontrolovat odborníci z vojenské a zpravodajské skupiny.
 
Zdroj: Pentagon

Mohlo by vás zajímat

Reklama