Chytrý zámek Netatmo s fyzickými klíči zvyšuje ochranu i snadnost přístupu do domácnosti

Zámek můžete odemknout také přes Bluetooth v chytrém telefonu / Netatmo
Nový chytrý zámek francouzského výrobce Netatmo splňuje přísné bezpečnostní požadavky a zajišťuje nejvyšší úroveň mechanické a elektronické ochrany, která je v souladu s normou EN 15684.

Zámek konstrukčně chrání majitele nemovitostí dle webu výrobce před fyzickým vloupáním, včetně vypáčení, navrtání, vytažení, přeražení či jiného způsobu násilného vniknutí. Cylindrická vložka od Netatmo je vyrobena z vysoce odolné nerezové oceli a díky dalším bezpečnostním prvkům, která splňují nejvyšší stupeň ochrany, odolá i navrtání.

Chytrý zámek navíc dokáže úspěšně čelit i kybernetický útokům – není proto připojen k internetu. Zámek můžete odemknout buď přes Bluetooth v chytrém telefonu díky šifrovanému a zabezpečenému komunikačnímu protokolu, nebo chytrými, ale fyzickými klíči přes technologii NFC.

Unikátní bezpečnostní prvek, zakomponovaný v každém jednotlivém zámku, dokáže jako jediný dveře odemknout, zamknout, přidat, nebo v případě ztráty i odebrat aktivní klíče. Díky použitým certifikovaným technologiím a metodám ochrany odolají klíče neoprávněné manipulaci, nelze je kopírovat a v případě ztráty/odcizení je můžete okamžitě deaktivovat v aplikaci Home + Security.

Jeden klíč navíc lze použít na několik chytrých dveřních zámků. Pokud má váš dům více vchodů, můžete odlehčit i své klíčence a na zamykání a odemykání vícero dveří používat jediný chytrý klíč.

Za bezpečnost chytrého zámku od Netatmo ručí přední specialisté na kyberbezpečnost. Francouzská společnost Synacktiv se k vývojářům Netatmo připojila v raných fázích vývoje zámku, aby otestovala jeho technologickou architekturu, prověřila každý řádek kódu a hledala potenciální Achillovy paty.

„Zámek i chytré klíče využívají nejmodernější techniky a algoritmy, které jeho uživatelům poskytují srovnatelnou úroveň zabezpečení jako třeba platební karty nebo biometrické pasy,“ konstatuje Matthieu Michel, produktový manažer Netatmo.

Chytrý dveřní zámek je kompatibilní s dveřmi vybavenými euro cylindrickou vložkou o tloušťce až 10 centimetrů. Instalace obvykle trvá několik minut a vyžaduje výměnu jediného šroubu.

Zámek Netatmo Smart Door Lock se zamyká a odemyká klasicky vložením chytrého klíče do dveřního zámku. Žádný z členů rodiny tak nemusí měnit své návyky a dovnitř se dostanou i děti, nebo senioři, kteří nemusí vlastnit chytrý telefon.

Zdroj: Netatmo

Mohlo by vás zajímat

Reklama