Elegantní výkonné modely řady Galaxy Note s až 6,8palcovým AMOLED displejem

 
Další 2 fotografie v galerii
Displej Cinematic Infinity telefonu Galaxy Note10 je téměř bezrámečkový / Samsung
Nové smartphony řady Galaxy Note (Note10 a Note10+), které se tento měsíc objeví na tuzemském trhu, jsou vybavené vylepšeným perem S Pen a digitálním fotoaparátem profesionální kvality.

Přístroj Galaxy Note nabízí Samsung poprvé ve dvou velikostech, takže se můžete rozhodnout pro verzi, která vám vyhovuje lépe. Modely Galaxy Note10 otevírají svět zařízení Note také uživatelům, kteří požadují funkce pera S Pen a jež osloví praktické nástroje pro pracovní využití v přístroji kompaktních rozměrů, neboť dosud nejkompaktnější Note nabízí 6,3palcový dynamický AMOLED displej.

Telefon Galaxy Note10+ je oproti tomu vybaven 6,8palcovým dynamickým AMOLED displejem, což je doposud největší displej, jaký řada Note nabídla, ale telefon se stále snadno drží v rukou i používá.

Praktické je, že displej Cinematic Infinity telefonu Galaxy Note10 je téměř bezrámečkový a sahá od okraje k okraji, přičemž otvor pro přední fotoaparát umístěný v displeji je malý a svojí vystředěnou polohou přispívá k vyváženému vzhledu.

Přepacované je také pero S Pen s novými funkcemi. Uživatelé si s jeho pomocí mohou zapisovat poznámky, okamžitě v aplikaci Samsung Notes ručně psaný text převádět do digitální podoby a exportovat jej do mnoha různých formátů včetně formátu Microsoft Word. Uživatelé mohou nyní své poznámky upravovat zmenšováním, zvětšováním či měnit barvu textu. Takto lze pouhými několika klepnutím zformátovat a nasdílet zápis z jednání, nebo proměnit závan inspirace v editovatelný dokument. 

S Pen nově nabízí tzv. Air actions, které umožňují částečně telefon ovládat gesty. Díky zpřístupnění SDK pro Air actions mohou vývojáři vytvářet vlastní ovládací gesta, které budou uživatelé moci použít při hraní her nebo práci s oblíbenými aplikacemi.

Obě novinky disponují také vyspělým digitálním fotoaparátem, což se projevilo i při pořizování videí: Funkce Live focus video nabízí úpravy hloubky ostrosti, uživatel tak může rozostřit pozadí a zaměřit se na požadovaný objekt zájmu. Funkce Zoom-In Mic zesiluje zvuk v záběru a naopak potlačuje hluk na pozadí, díky čemuž se můžete lépe soustředit na zvuky, které v záznamu chcete mít.

Nová a zdokonalená funkce Super steady stabilizuje záznam a redukuje otřesy, kvůli kterým mohou být akční videa rozmazaná. Tato funkce je nyní k dispozici v režimu Hyperlapse, který slouží k pořizování stabilních časosběrných videí.

Galaxy Note10 nabízí v rámci fotoaparátu integrované funkce rozšířené reality a 3D. Spolu s ultraširokoúhlým fotoaparátem tyto funkce tvůrcům otevírají nové možnosti. S AR Doodle a pomocí pera S Pen můžete své fotografie upravovat a přidávat k nim dynamické kresby, efekty a animace sledující zachycený objekt.

Galaxy Note10 a Galaxy Note10+ budou dostupné v provedení Aura Glow a Aura Black již od 23. srpna 2019.

Mohlo by vás zajímat

Reklama