Novou třífázovou UPS CyberPower zasunete jednoduše do racku

Velký 5,5palcový dotykový barevný grafický LCD displej poskytuje více informací / CyberPower
Model UPS CyberPower RT33010KE představuje třífázový zdroj nepřerušovaného napájení (UPS), který je určen do datových center pro záložní napájení serverů, datových úložišť, síťových prvků, bezpečnostních a nouzových systémů a zařízení na která jsou kladeny nejvyšší nároky na spolehlivost a dostupnost.

PRODUKT využívá online topologii s dvojitou konverzí a je obvykle integrován v zázemí kritického zajištění výrobní nebo řídicí technologie, například v serverové místnosti nebo v datovém centru. Díky integrované technologii IGBT a inteligentnímu řízení na bázi DSP vytváří dle webu výrobce UPS RT33 menší vstupní celkové harmonické zkreslení (THDi), čímž dosahuje vyšší energetické účinnosti, až 98 % v ECO režimu.

To také znamená menší uvolňování tepla a nižší spotřebu v klidovém režimu, a tedy nižší provozní náklady a menší nepříznivý vliv na životní prostředí. Vyznačuje se také vysokým účiníkem, který se blíží hodnotě 1, což v jednoduchosti znamená, že UPS s vyšší efektivitou zajistí záložní napájení pro více kritických zařízení s vyšším celkovým příkonem. K dlouhověkosti přispívá i inteligentní řízení celého procesu nabíjení a vybíjení, a tím se efektivně prodlužuje životnost baterie.

UPS řady RT33 je k dispozici v provedení 10 000 VA, a v případě potřeby lze paralelně přidávat další UPS pro dosažení kritické dostupnosti i v případě nečekaných poruch UPS.

Instalace

Modely UPS v provedení do racku jsou firemní klientelou žádány nejčastěji, a proto i model RT33 přichází v této podobě a je kompatibilní se standardní 19” rackovou skříní, kde zabere 3 pozice (3U). Pro vyšší jednoduchost a rychlost instalace je součástí balení i kolejnička pro montáž do racku, včetně nezbytných úchytů. V případě rozšíření o bateriové moduly je instalace „náročnější“ jen o propojení odpovídajících kabelů. Výhodou je, že tyto moduly můžete na sebe vrstvit, připojovat, a navyšovat tak potřebnou dobu zálohy.

V případě, že není k dispozici serverová skříň, lze UPS postavit i na výšku (tower), a tomu je uzpůsoben i čelní displej, jehož provedení je také výraznou inovací v řadě 3fázových UPS.

Jednoduché ovládání a konfigurace

Velký 5,5” dotykový barevný grafický LCD displej poskytuje více informací a je pro zákazníka jednodušší na ovládání. Podle nainstalované polohy UPS lze LCD displej nakonfigurovat na vertikální nebo horizontální zobrazení v nastavení UPS.

Systém lze konfigurovat na 3-vstupní/3-výstupní fáze nebo 3-vstupní/1-výstupní fáze podle potřeb uživatelů. Jedná se o první model CyberPower s touto vlastností.

Snadná vzdálená správa

Po doplnění o rozšiřující síťovou kartu je možné UPS připojit k internetu. Lze ji pak monitorovat a spravovat vzdáleně přes aplikaci PowerPanel Business Management. Zde kromě přehledných informací o stavu a poloze jednotlivých UPS v serverovně nastavujete akce vyvolané výpadkem elektrické sítě, jako je signalizace serverům pro automatické ukládání dat nebo fyzické uzamknutí/odemknutí prostoru (dle požadovaného bezpečnostního scénáře). Nastavit lze i chování pro jednotlivé fáze. 

Uvedený model je schopen spolupracovat v součinnosti s generátorem el. napájení tak, že při jeho rozběhu odfiltruje napěťové špičky a následně fungují jako filtr a dodává čistý sinusový průběh napětí, zásadní pro řadu citlivých přístrojů.

Zdroj: CyberPower

Mohlo by vás zajímat

Reklama