Wi-Fi 7 představuje revoluci v rychlosti a stabilitě domácího připojení

Nový standard umožňuje rozšíření šířky kanálu na 320 MHz na frekvencích 2.4, 5 a 6 GHz / Mercusys
Žijeme v době neustálého technologického pokroku a s tímto vývojem se mění i naše potřeby. Ať už jste nadšenec do her, pracujete z domova, nebo si jen rádi užíváte streamování filmů v nejvyšší kvalitě, jedno je jisté – stabilní a rychlé internetové připojení je pro vás naprosto klíčové.

Wi-Fi 7 je nejnovější generace bezdrátového připojení, která přináší zásadní vylepšení ve srovnání se svými předchůdci. V porovnání s Wi-Fi 6, která byla revoluční v mnoha ohledech, slibuje její nástupce podle webu Mercusys ještě vyšší rychlosti, lepší stabilitu a větší kapacitu sítě.

To je s ohledem na stále rostoucí počet zařízení s internetovým připojením v domácnosti určitě dobrá zpráva, ale Wi-Fi 7 je například i nutností pro používání nových aplikací s rozšířenou (AR) nebo virtuální realitou (VR).

Nový standard staví na osvědčených základech předchozích generací, ale přidává i několik klíčových inovací. Jednou z nich je rozšíření šířky kanálu na 320 MHz na frekvencích 2.4, 5 a 6 GHz, což znamená, že vaše síť bude mít mnohem více prostoru pro přenášená data. Díky tomu se můžete těšit na rychlosti, které dosahují až 46 Gb/s.

Dalším významným vylepšením je podpora technologie Multi-Link Operation (MLO), která umožňuje routerům současně využívat více frekvenčních pásem. Tím se zvyšuje stabilita sítě a minimalizují se výpadky signálu.

Proč je Wi-Fi 7 důležitá?

V dnešní době se počet zařízení připojených k domácím sítím neustále zvyšuje. Chytré telefony, tablety, notebooky, televize, ale i další chytrá zařízení jako termostaty, osvětlení nebo zabezpečovací systémy – to všechno vyžaduje spolehlivé připojení k internetu. A právě tady přichází na scénu Wi-Fi 7, která dokáže tento nápor zvládnout s přehledem.

Jako příklad lze uvést čtyřčlennou rodinu, která má doma několik chytrých zařízení. Tatínek často pracuje z domova a potřebuje stabilní připojení pro videokonference, maminka sleduje své oblíbené seriály ve vysokém rozlišení a také někdy doučuje přes Skype. Děti hrají online hry nebo sledují videa na YouTube. Dům navíc střeží bezpečnostní kamery. Wi-Fi 7 takovou zátěž zvládne bez jakýchkoliv problémů s výkonem. 

Jak začít s Wi-Fi 7?

Pokud plánujete modernizaci své domácí sítě, nečeká vás nic složitého. Základem je investice do routeru s podporou Wi-Fi 7 a zajištění odpovídajícího internetového připojení u vašeho poskytovatele. To ovšem nemusí být nutné, pokud již nyní využíváte vhodný tarif.

Router podporující Wi-Fi 7 přináší mnoho výhod. Především získáte přístup k těm nejnovějším technologiím, které výrazně zlepší vaše domácí připojení. Současně budete mít jistotu, že vaše připojení je připraveno na vše, co v dohledné době přijde. Rychlé stahování velkých souborů, plynulé streamování v nejvyšší 8K kvalitě, nebo bezproblémové hraní online her – to vše bude s Wi-Fi 7 routerem samozřejmostí.

Pokud uvažujete o pořízení Wi-Fi 7 routeru, optimální a cenově dostupnou možnost představuje například model Mercusys MR47BE. S podporou nového standardu dokáže poskytnout rychlost až 9,3 Gb/s, což je pro většinu moderních domácností více než dostatečné. Díky podpoře všech tří frekvenčních pásem zajišťuje maximální stabilitu a pokrytí celé domácnosti, a to i v těch nejodlehlejších koutech. 

Zdroj: Mercusys

Mohlo by vás zajímat

Reklama