Autokamera, kterou lze ovládat hlasem v češtině, zvládne ostře natáčet i v noci

 
Další 2 fotografie v galerii
Kamera jede po zapnutí nonstop a nejstarší záběry se v ní automaticky přemazávají novými záběry / Lamax
V dnešním hustém silničním provozu by řidič bez autokamery neměl snad na delší cesty ani vyrážet. Modelů kamer do vozidla najdeme na trhu celou řadu, k nejzajímavějším patří novinka Lamax C9, jež natáčí videozáznamy ve 2K rozlišení s širokým úhlem záběru a také v nočním režimu.

Novinka je vybavena řadou chytrých funkcí, mezi které patří například upozornění při opouštění jízdního pruhu nebo varování před úsekovými i pevnými radary, a to vše navíc i v češtině. Databáze radarů se rozšiřuje průběžnými aktualizacemi a v současnosti je k dispozici pro cca 37 zemí Evropy.

Kamera má 2K rozlišení (tedy 2560×1080 pixelů), takže poskytuje dostatečně velký obraz i na určení případného viníka nehody. Tuto maximální kvalitu videa kamera udrží i při rychlosti 30 snímků za vteřinu a širokém úhlu záběru 150 stupňů.

O kvalitu záběrů se kromě samotné optiky stará také funkce WDR, díky které je video natáčeno v širokém dynamickém spektru. To se hodí například při častém střídání světla a stínu. Ovládání autokamery probíhá přes 2,7palcový TFT displej, jehož menu si můžete nastavit do deseti jazyků, včetně češtiny.

Nabíjecí držák napevno instalovaný do auta zase umožňuje snadnou instalaci kamery na čelní sklo před každou cestou a zároveň zajišťuje pevné uchycení kamery, aby při nehodě nedošlo k jejímu vychýlení. Na delších cestách oceníte zvukové i obrazové upozornění na překročení rychlosti, hlídané GPS signálem.

Praktické je, že kamera jede po zapnutí nonstop a nejstarší záběry se v ní automaticky přemazávají novými záběry. Kromě záběrů vyhodnocených jako potenciální důkaz při nenadálé situaci. Ty můžete proti přemazání uzamknout manuálně, nebo k jejich uzamčení dojde automaticky, a to díky G-senzoru, jenž umí sám rozpoznat náraz. Model je již na tuzemském trhu v prodeji, a to za 5.190 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama