Revoluce u Applu: Letošní nový iPhone 11 bude mít hned tři fotoaparáty

 
Další 1 fotografie v galerii
Kamery se nacházejí uvnitř čtverce v levém horním rohu na zadní straně telefonu / YouTube
Firma Apple uvedla, že nový iPhone 11, který půjde na trh v září 2019, bude mít tři fotoaparáty. Ukázala je v novém uspořádání na zadní straně telefonu. Novému modelu kamery poskytnou lepší vnímání hloubky a vyšší kvalitu obrazu na snímcích.

iPhone Apple 11 bude vybaven třemi fotoaparáty, a tím pádem přichází s novou kvalitou fotografického obrazu. Neočekává se ovšem, že bude zařízení uvedeno na trh dříve než v září 2019.

Podle videa půjde o úplně odlišnou sestavu uspořádání tří kamer - nacházejí se totiž uvnitř čtverce v levém horním rohu na zadní straně telefonu. Takto integrované tři kamery do jedné poskytnou velmi dobré vnímání hloubky a vyšší kvalitu obrazu na výsledných snímcích.

Tuto metodu momentálně nevyužívá žádné zařízení Apple, ale iPhone XS využívá dvě kamery a jeho vylepšené schopnosti umožňují ještě sofistikovanější možnosti rozšířené reality a vynikající portréty. Duální fotoaparát bude mít rovněž model XR. 

Apple letos ještě plánuje pokračovat v technologii LCD displejů, neboť zařízení je už několik měsíců ve výrobním procesu. Letos v září se zřejmě dočkáme tří iPhonů, přitom jednoho s LCD displejem, kterým bude zřejmě model XR, a dvěma modely s OLED displeji. Jak již bylo řečeno, největší novinkou zřejmě budou přepracované fotoaparáty.

V roce 2020 se ale bude Apple orientovat už jenom na organickou světelnou diodu nebo na OLED displej pro iPhony, čímž LCD model úplně propadne - zřejmě už se tedy příštím rokem dalšího iPhonu s LCD displejem nedočkáme. Na schvalování iPhonů pro rok 2020 je ale ještě dost času. Může se proto ještě něco změnit, a tak zatím nepředbíhejme. 

Co je ještě nového u Applu? Začátkem ledna vydala společnost první informaci o poklesu příjmů za téměř 12 let, přičemž její akcie klesly o 10 procent, což je jejich největší pokles za posledních šest let.

V minulém týdnu také firma snížila své čtvrtletní předpovědi prodeje a snížila i plánovanou výrobu svých tří nových modelů iPhone o zhruba 10 procent za první čtvrtletí 2019. Tato prognóza je důsledkem oslabení poptávky po iPhone v Číně, která je největším světovým trhem se smartphony. Zpomalení ekonomiky způsobila především obchodní válka se Spojenými státy.

Mohlo by vás zajímat

Reklama