Odborníci doporučují aktualizovat prohlížeč Google Chrome kvůli nebezpečné chybě

 
Další 1 fotografie v galerii
Oprava vyžaduje ruční restartování prohlížeče po aktualizaci / Pixabay
Hackeři mohou pomocí chyby v prohlížeči Google Chromě nainstalovat škodlivý software do vašeho počítače, aniž byste o tom věděli. Google doporučuje uživatelům, aby okamžitě aktualizovali prohlížeč kvůli této chybě, která je nebezpečná, protože přímo cílí na aplikace Chrome, nikoli na aplikace třetích stran.

Chyba by již sice měla být opravena, ale Google zatím nezjistil celý její dosah. Uživatelé proto musí aktivně restartovat počítač, aby tuto chybu odstranili.

Vedoucí bezpečnostní technik společnosti Google varoval uživatele, aby okamžitě aktualizovali Chrome jinak riskují, že jejich systém bude prolomen. Hackeři odhalili bezpečnostní chybu ve verzi Chromu pro stolní počítače ještě předtím, než tuto chybu objevila samotná společnost.

Problém se týká části Chromu, která se nazývá FileReader a umožňuje softwaru zabudovanému do webových stránek přistupovat k datům uloženým v počítači uživatele. Společnost Google neuveřejnila žádné další podrobnosti o této chybě, aby zabránila tomu, že se budou kopírovat informace o řešení opravy.

Skutečnost, že společnost Google chybu neodhalila sama rovnou, znamenala, že prohlížeče Chrome nebyly před útokem chráněné žádnou aktualizací. Taková zpoždění dávají hackerům náskok a zanechávají systémy uživatelů zranitelné.

Odborníci tvrdí, že tato chyba mohla hackerům umožnit vzdáleně ovládat počítače. Vedoucí bezpečnostní technik společnosti Google, Justin Schuh, na Twitteru varoval uživatele: „Aktualizujte instalace prohlížeče Chrome, a to ihned.“ Pan Schuh dodal, že narozdíl od předchozích chyb zjištěných v Chromu, které se zaměřily na software třetích stran propojených s prohlížečem, tato chyba cílila přímo na kód Chrome.

Schuh řekl, že stojí za to upozornit uživatele veřejně, protože oprava vyžaduje, aby podnikli další krok ručním restartováním prohlížeče po aktualizaci. Uživatelé mohou aktualizovat svoji verzi prohlížeče Chrome výběrem možnosti "Nápověda" z panelu nabídek prohlížeče a volbou "O aplikaci Google Chrome". Vyhledávací gigant informoval o tom, jak funguje zneužívání dat. To má zabránit tomu, aby hackeři používali podobné techniky a pokusili se proniknout do uživatelských účtů. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama