Kompaktní digitální bezzrcadlovka s otočným selfie displejem a 4K videem

 
Další 1 fotografie v galerii
Automatické ostření s technologií DFD je rychlé a přesné / Panasonic
Nový kompakt Lumix GX880 je určený především pro milovníky selfies a youtubery. Otočný displej na zadní straně totiž nabízí celou řadu nadstandardních funkcí.

Novinka je vybavena snímačem Digital Live MOS s rozlišením 16 megapixelů, jenž nemá antialiasingový filtr, což v kombinaci s novým obrazovým procesorem Venus Engine přináší dostatečně ostrý obraz, kvalitní kresbu detailů, výrazný kontrast i živé a syté barvy.

Automatické ostření s technologií DFD (Depth From Defocus) je rychlé a přesné, komunikace mezi fotoaparátem a objektivem proudí frekvencí až 240 sn/s. Ostření probíhá ve velmi krátkém čase cca 0,07 sekundy

S modelem Panasonic Lumix GX880 lze též natáčet video v nejvyšší dostupné kvalitě 4K/QFHD (3840 x 2160 bodů) při frekvenci 30p/25p (oblast s 50Hz) nebo 24p ve formátu MP4.

Displej na zadní straně má úhlopříčku 7,6 centimetrů a rozlišení 1 040 000 bodů, je dotykový a vyklápí se směrem vzhůru o cca 180 stupňů. Při úplném vyklopení se fotoaparát automaticky přepne do režimu Self Shot, v němž je k dispozici celá řada nejrůznějších funkcí pro fotografování populárních selfies. Mezi ně patří například nový režim 4K Selfie.

Model umožňuje natáčet video selfie záběry ve 4K bez jakéhokoli ořezu záběru, takže na záznamu není jen uživatel, ale také krajina či objekty v pozadí. V nočním režimu lze zase postavy v popředí i v pozadí projasnit.

K dispozici jsou nejrůznější možnosti úpravy portrétů – zjemnění pleti, rozostření určitých partií snímku nebo zeštíhlení. Tyto funkce fungují nejen v selfie režimu, ale také u běžných portrétů. Hotové snímky lze přímo ve fotoaparátu upravovat a různě retušovat. V režimu Background Control si zase uživatelé mohou zvolit, zda má být pozadí normální nebo rozostřené. V režimu Self Shot lze vytvářet i panoramatické záběry.

Digitální fotoaprát LUMIX GX880 s vloženým akumulátorem je možné na cestách dobíjet standardní microUSB nabíječkou i prostřednictvím powerbanky. Kromě toho je fotoaparát vybaven Wi-Fi. Snímky a videa je tak možné snadno sdílet na webu či sociálních sítích.

Mohlo by vás zajímat

Reklama