Ztrácí se vám doma připojení k Wi-Fi nebo se často zpomaluje? Vyzkoušejte OneMesh

Adaptive Path Selection udržuje síť v nejvyšší rychlosti tím, že vybere nejrychlejší cestu k routeru / TP-Link
Technologie OneMesh vychází z principu současných mesh sítí a její hlavní výhodou je roaming Wi-Fi signálu. Hlavní Wi-Fi router a extender spolupracují na vytvoření jednotné sítě s jediným názvem sítě.

Telefon nebo tablet je tak automaticky připojen k nejbližší jednotce s nejsilnějším signálem. Při pohybu po domě se pak připojená zařízení automaticky přepínají mezi routerem nebo extendery pro dosažení maximální rychlosti.

Například nový Wi-Fi Mesh Extender RE300 společnosti TP-Link se bezdrátově připojuje k routeru a rozšiřuje, případně posiluje, svůj signál do oblastí, kam router sám nedosáhne, a to s rychlostí až 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mbps v pásmu 5 GHz. 

Silným a rychlým Wi-Fi signálem lze tímto způsobem pokrýt každou místnost, a jednoduše tak eliminovat mrtvé zóny. Kromě rychlosti odpovídající standardu AC1200, využívá OneMesh pro její zvýšení i několik technologických inovací.

Jednou z nich je volba Adaptive Path Selection, která udržuje síť v nejvyšší rychlosti tím, že automaticky vybere nejrychlejší cestu k routeru v rámci obou používaných pásem. Další možností je vysokorychlostní režim, při kterém dojde k použití obou Wi-Fi pásmem k vytvoření jednoho „super“ vysokorychlostního připojení, ideálního pro streamování a hraní her ve vysokém rozlišení.

Díky jednotné technologii OneMesh lze bez problémů propojit jakýkoliv OneMesh router s jakoukoliv OneMesh jednotkou, nyní extenderem RE300. Funkčnost této technologie je dostupná i pro některé aktuální routery TP-Link, a to nahráním nového firmwaru. Novinka tak prakticky spolupracuje s libovolným Wi-Fi routerem nebo bezdrátovým přístupovým bodem.

Mohlo by vás zajímat

Reklama