Cestovní mapa ukazuje, jak by lidé mohli kolonizovat Mléčnou dráhu

 
Další 1 fotografie v galerii
Následné osidlování jiných hvězdných systémů je zobrazeno na simulaci červeně / NASA
Tato publikovaná simulace se stala vítězem letošní soutěže NASA. Předpokládala budoucnost, ve které by se obrovské lidské kolonie plavily po Mléčné dráze. Účastníci museli vytvořit co nejúčinnější způsob kolonizace celkem 100 000 hvězdných systémů. Autorem vítězného příspěvku je tým odborníků z Číny.

Cestovní mapu kolonizace galaxie oživuje animace, která vykresluje cesty plavidel, která by brala lidské osadníky mezi hvězdy. Model ukazuje všechny cesty, jež by posloužily pro migraci obřími koloniálními plavidly do 100 000 hvězdných systémů. Simulace, kterou vyvinuli čínští experti, vyřešila „téměř nemožnou“ matematickou hádanku, osidlování planet.

Model obsazování galaxií je prací týmu čínských výzkumníků z National University of Defence Technology v Changsha a Xi'an Satellite Control Center. Simulace vyhrála letošní "Global Trajectory Optimization Competition", pořádanou NASA. Soutěž byla zahájena 21. května a ukončena 12. června 2019.

Letošní soutěžní téma „Osadníci Galaxie“ předvídalo budoucnost, v níž by lidstvo vyvinulo nezbytnou technologii ke svému šíření po Mléčné dráze. Zúčastněné výzkumné týmy byly vyzvány k tomu, aby našly energeticky nejúčinnější způsob, jak osídlit 100 000 různých hvězdných systémů za použití co nejmenších nákladů.

Vesmírné lodě by ovšem musely být takzvanými „generačními loděmi“ - obrovskými, samonosnými plavidly, která by se stala domovem různých generací, jež by v nich dosáhly svého cíle. V simulaci výzkumníků – která vypadá jako ohňostroj – představuje každý barevný pruh cestu jedné lodi plující mezi hvězdami. Počínaje Sluneční soustavou, znázorněnou jako žlutá tečka, je počáteční expanze do naší galaxie znázorněna modře a zeleně, zatímco následné osidlování jiných hvězdných systémů je zobrazeno červeně.
 
V souladu se scénářem soutěže, počáteční exodus ze sluneční soustavy představoval tři takzvané mateřské lodě, přičemž každá byla schopna osídlit deset planet a dvě rychlé lodě, které mohou kolonizovat jenom jednu planetu.

Každá osídlená planeta pak může po 2 milionech let vypustit tři lodě osadníků, které mohou kolonizovat jednu planetu. Kolonizační modely by mohly běžet po dobu 90 milionů let.

Mohlo by vás zajímat

Reklama