Více než 40 % Čechů by se nechalo při řízení auta sledovat svojí pojišťovnou

Ušetřit za povinné ručení výměnou za posílání dat o řízení by si přáli více muži než ženy / Pixabay
Více než dvě pětiny Čechů (42,2 %) by si nechaly od pojišťoven sledovat svůj styl řízení, pokud by to mělo za následek levnější povinné ručení.

Poskytovat informace o svém řízení by překvapivě nevadilo hlavně mladým od 18 do 29 let, mezi něž spadá riziková skupina začínajících nezkušených řidičů.

Monitorovat by se výměnou za levnější povinné ručení od pojišťovny nechala necelá polovina (49,2 %), proti je pouze 25,9 %. 25 % pak uvedlo že neví, nemá vlastní auto či řidičský průkaz.

Nejvíce odmítavý postoj v průzkumu agentury STEM/MARK zaujali řidiči a řidičky mezi 45 a 59 roky věku. 43,7 % z nich by se výměnou za levnější povinné ručení sledovat nenechalo.

Hned za nimi jsou se svými 41,2 % řidiči ve věku od 30 do 44 let, pak generace starší 60 let (37,8 %) a poslední jsou právě mladí od 18 do 29 let s pouhými 25,9 %.

Výsledky průzkumu naznačují, že se zvyšuje zájem lidí platit za služby méně, pokud se chovají odpovědně, a stejně tak firmy mají zájem jim to dopřát.

Ušetřit za povinné ručení výměnou za posílání dat o řízení by si přáli více muži (45,7 %), ženy byly rezervovanější (38,7 %). Vzdělání a bydliště respondentů mělo na výsledky jen nepatrný vliv.

Mohlo by vás zajímat

Reklama