První 5G čipset na světě: Kombinace výkonu, umělé inteligence a rychlého připojení

Kirin 990 5G má tříúrovňovou strukturu energetické účinnosti / Huawei
Zástupci Huawei včera představili čipset Kirin 990 společně s jeho 5G verzí. Nejnovější srdce mobilních zařízení posouvá pojetí výkonu na novou úroveň a přizpůsobuje se 5G éře.

Kirin 990 (5G) je prvním 5G procesorem na světě, který podporuje kompaktní 5G smartphony. Čip Kirin 990 (5G) zabírá menší plochu a umožňuje nižší spotřebu energie. Kromě toho je vůbec prvním plnofrekvenčným 5G čipsetem, který podporuje jak nastavené (NSA), tak i samostatné (SA) architektury sítě.

Nechybí podpora TDD / FDD plnofrekvenčných pásem, což mu umožňuje přizpůsobit se hardwarovým požadavkům v různých síťových režimech. Na základě 5G připojení, které přinesl již modem Balong 5000, představený počátkem tohoto roku, poskytuje Kirin 990 (5G) rychlost downlinku 2,3 Gbit/s a rychlost uplinku 1,25 Gbit/s.

Kirin 990 (5G) je prvním čipsetem s integrovaným dvoujádrovým neurálním procesorem postaveným na architektuře Da Vinci, který obsahuje velká i malá jádra. Velká jádra se vyznačují vysokým výkonem a energetickou účinností v náročných výpočetních scénářích, zatímco malá struktura jádra je určena na řešení nenáročných aplikací s extrémní energetickou účinností.

Pokud jde o CPU, Kirin 990 má tříúrovňovou strukturu energetické účinnosti, sestávající ze dvou ultra velkých jader, dvou velkých jader a čtyř malých jader s dominantní frekvencí do 2,86 GHz.

Kromě toho používá 16jádrový grafický procesor Mali-G76 a novou systémovou inteligentní vyrovnávací paměť, která může efektivně snížit spotřebu energie. Pro herní zážitky čipset podporuje vylepšený Kirin Gaming + 2.0, který umožňuje ještě lepší spolupráci mezi hardwarovou infrastrukturou a systémem, jehož výsledkem je plynulý a rychlý herní zážitek. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama