Chytrá novinka pro větší bezpečnost dětí v automobilech

 
Další 1 fotografie v galerii
Dětský pás Smart Kid Belt se připevňuje přímo na bezpečnostní pás / elem6
Na tuzemském trhu se objevila chytrá novinka pro větší bezpečnost dětí v automobilech. Dětský pás Smart Kid Belt dokáže nahradit dětskou autosedačku nebo podsedák a dodá dítěti pocit pohodlí a bezpečí.

Smart Kid Belt dokáže zabezpečit až tři děti na zadních sedačkách bez jakýchkoliv potíží a je homologovaný pro použití na území celé Evropské unie. Podle legislativy České republiky musí být děti o hmotnosti do 36 kg nebo výšce do 150 cm povinně přepravovány v autosedačce nebo v tzv. podsedáku.

Důvodem je, že standardní bezpečnostní pásy nejsou přizpůsobeny dětem nebo osobám menšího vzrůstu a při upevnění pak procházejí těsně okolo krku dítěte, což není bezpečné a v krajních případech může dojít i k vážnému poranění přepravované osoby. Autosedačky i podsedáky slouží k vyvýšení dítěte, aby byl bezpečnostní pás správně umístěn. Dětský pás Smart Kid Belt nabízí jednoduché řešení, kdy už autosedačka nebude potřeba.  

Dětský pás Smart Kid Belt se připevňuje přímo na bezpečnostní pás a umísťuje jej do optimální polohy mimo krk dítěte. Smart Kid Belt zajišťuje správné umístění bezpečnostního pásu a lze jej jednoduše nastavovat podle výšky dítěte, se kterým postupně roste.

Výhodami tohoto pásu jsou jeho hmotnost, skladnost a navíc i možnost přepravovat najednou až tři děti na zadních sedačkách automobilu. Smart Kid Belt je možné díky jeho velikosti mít vždy po ruce a využívat jej i při přepravě taxi službou.

S tímto dětským bezpečnostním pásem se vyhnete kupování větších a prostornějších autosedaček. Jednoduše si pořídíte jeden pás, který si podle výšky dítěte vždy přesně nastavíte. Jeho bezpečnost a účinnost potvrzují vedle platné homologace také nezávislé nárazové testy provedené v Evropě (PJLA, PIMOT) a v USA (FMVSS). Dětský pás lze nainstalovat do každého běžného vozidla s tříbodovými bezpečnostními pásy. 

Výrobek Smart Kid Belt získal certifikaci dle předpisu EHK OSN č. 44 verze 04 (E20 44R-04 4013) pro skupinu II. a III., tj. pro děti od 15 do 36 kg, je tedy dětským zádržným systémem ve smyslu Zákona a stavá se tak plnohodnotnou alternativou k autosedačce, protože díky němu může i dítě správně použít právě bezpečnostní pásy primárně určené pro dospělé.

Mohlo by vás zajímat

Reklama