Nová full frame zrcadlovka Nikon D780 se 4K videem i pro velmi náročné fotografy

 
Další 1 fotografie v galerii
Výklopný monitor LCD s 2 359 000 pixely umožňuje ovládat automatické zaostřování / Nikon
Nový odolný fotoaparát Nikon D780 je ideálním řešením jak pro náročné digitální fotografy, tak i pro filmaře. Navíc model nabízí celou řadu praktických funkcí, které vám pomohou k dokonalému snímku i za ne zcela ideálních světelných podmínek.

Novinka má rychlý samostatný hybridní systém automatického zaostřování pro režim živého náhledu a výkonný 51bodový systém automatického zaostřování s fázovou detekcí pro fotografování s využitím hledáčku.

Při práci v režimu živého náhledu mají fotografové a kameramani k dispozici stejný systém automatického zaostřování jako ve fotoaparátu mirrorless Nikon Z 6. Zaostřování s detekcí očí umožňuje sledovat výrazy tváří a automatické zaostřování při nízké hladině osvětlení podporuje spolehlivé zachycení objektu až do hladiny osvětlení -6 EV.

Při fotografování s využitím hledáčku mohou fotografové využívat výkonnou funkci sledování a rychlé přepínání mezi pokročilými režimy AF. K univerzálnosti tohoto fotoaparátu přispívají i vysoké snímací frekvence: až 7 sn./s při fotografování s využitím hledáčku a 12 sn./s v režimu bezhlučného fotografování v živém náhledu.

Nepřehlédnutelný je také krátký čas závěrky 1/8 000 s, umožňující flexibilní synchronizaci s blesky Nikon Speedlight. Na druhou stranu lze čas prodloužit až na 900 sekund, při kterých lze dokonale zachytit například noční panoramata.

Určitě oceníte i kvalitu videí, které lze s fotoaparátem D780 pořídit. Zrcadlovka pomocí obrazového snímače s rozlišením 6K vytváří stopáž s vysokým rozlišením 4K/UHD při frekvenci 30p/25p/24p bez výřezu. Kameramani také mohou zaznamenávat bohatou stopáž HDR HLG na externí záznamové zařízení a zobrazovat ji přímo v kompatibilním televizoru nebo monitoru.

Optický hledáček modelu se zvětšením 0,70x poskytuje široké zorné pole a 100% pokrytí. Výklopný monitor LCD s 2 359 000 pixely pak umožňuje ovládat automatické zaostřování a spouštění závěrky dotykem.

O obrazovou kvalitu se stará snímač CMOS ve formátu kinofilmu s 24,5 milionu pixelů a systém zpracování obrazu EXPEED 6. Novinka disponuje stejným RGB snímačem 180K (180 000 pixelů) a systémem detekce motivu jako měl již model D850. Za pozornost stojí i pracovní rozsah citlivostí, který je ISO 100-51 200, a lze ho rozšířit na 204 800 či ISO 50.

Při fotografování lze používat různé objektivy s bajonetem Nikon F. Praktický je vysokorychlostní přenos dat, bezdrátové připojení fotoaparátu usnadňuje přenos snímků. Aplikace SnapBridge umožňuje sdílet soubory ve formátu JPEG a RAW s jakýmkoli chytrým zařízením. Model D780 bude s objektivem 24-120mm v prodeji od konce ledna 2020, a to za 73 990 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama