Chytrý termostat pro řízení systému vytápění s bezdrátovou komunikací

Systém umožňuje řídit jeden až šest radiátorů dle aktuální potřeby / Siemens
Nový chytrý termostat RDS110.R lze propojit až se šesti periferními přijímači nebo servopohony termostatických ventilů pomocí rádiové komunikace. Novinka má Wi-Fi připojení a lze ji ovládat i pomocí mobilní aplikace.

Bezdrátové propojení mezi termostatem a nadřazeným topným systémem umožňuje snadnou instalaci během několika minut, integrovaný průvodce navigací urychluje proces uvedení zařízení do provozu.

Termostat má barevný dotykový displej a uživatelsky přívětivé prostředí. „Díky snadné instalaci, bezdrátové komunikaci, intuitivnímu ovládání a jednoduché obsluze je termostat ideálním řešením pro profesionální montážní firmy i pro náročné uživatele. Vnitřní prostředí navíc můžete řídit kdykoli a odkudkoli, a to přes aplikaci v mobilním telefonu,“ říká Michal Bassy ze společnosti Siemens.

Termostat RDS110.R lze díky komunikaci BACnet snadno integrovat do nadřazeného řídicího systému budovy. Kromě vestavěných čidel jsou k dispozici konfigurovatelné multifunkční vstupy, které se dají kombinovat s externími čidly (například venkovní teploty) nebo jinými spínači (osvětlení, ovládání žaluzií apod.).

Zařízení je založeno na řešení zvaném System One, které umožňuje bezproblémovou integraci do systému Desigo. Brzy bude k dispozici také podpora k připojení termostatu do systému pro řízení budov Desigo CC.

Pomocí rádiové komunikace THREAD lze termostat propojit s maximálně šesti periferními spínači nebo servopohony termostatických pohonů. Je tak například možné řídit jeden až šest radiátorů dle aktuální potřeby. Mimoto zařízení disponuje připojením k Wi-Fi a Siemens cloudu. Uživatelé mohou k nasbíraným datům přistupovat vzdáleně prostřednictvím aplikace a z mobilního telefonu monitorovat a regulovat teplotu v domácnosti.

Termostat disponuje řadou ovládacích funkcí od časových programů, volby různých režimů (např. Přítomnost, Nepřítomnost), přes regulaci relativní vlhkosti a monitoring kvality vzduchu až po funkci geofencingu a mnoho dalšího. Jednotlivé funkce mají přímý vliv na energeticky účinný provoz. Uživatelé tak mohou efektivně snížit náklady na spotřebu energií nutných k vytápění až o 15 %.

Mohlo by vás zajímat

Reklama