Nový test na koronavirus přináší spolehlivé výsledky už za 39 minut

Ovládání analyzátoru Vivalytic je uživatelsky přívětivé / Bosch
Nový rychlotest značky Bosch využívá analyzátor Vivalytic pro detekci patogenu SARS-CoV-2. Výsledek testu je spolehlivě určen již za 39 minut. V současné době na světě neexistuje žádný rychlejší test založený na polymerázové řetězové reakci.

Nový rychlotest je mimo jiné určen pro decentralizované použití v mobilních testovacích centrech na dálničních čerpacích stanicích nebo na letištích. Testované osoby mohou získat spolehlivý výsledek přímo v místě odběru vzorku.

Test s označením CE je nyní k dispozici v Evropě a pomáhá eliminovat karanténu, ulevuje laboratořím a zvyšuje bezpečnost práce a cestování.

Výhodou těchto nových rychlotestů není jen krátká doba analýzy, ale také snadná manipulace: pomocí tamponu se odebere vzorek z nosu nebo hrdla pacienta a vloží se do testovací kazety. Testovací kazeta, která již obsahuje všechna činidla potřebná pro test, se poté vloží do analyzátoru Vivalytic.

Ovládání analyzátoru Vivalytic je navrženo tak, aby bylo uživatelsky přívětivé, a vyžaduje pouze krátké zaškolení odborného zdravotnického personálu. Vývoj systému Vivalytic, který se skládá z analyzátoru a testovacích kazet, je výsledkem mnohaleté spolupráce mezi společnostmi Bosch Research and Advance Development a Bosch Healthcare Solutions.

Test má senzitivitu 98 procent a specificitu 100 procent. Byl vyvinut společně dceřinou společností Bosch Bosch Healthcare Solutions a německou biotechnologickou společností R-Biopharm – předním poskytovatelem vysoce citlivých manuálních PCR testů. PCR testy jsou mezi testovacími postupy považovány za zlatý standard.

Mohlo by vás zajímat

Reklama