Termostatické hlavice Eve Thermo umožňují nastavit optimální teplotu v jednotlivých místnostech

 
Další 1 fotografie v galerii
Časovou regulaci pak zajišťuje termostat tepelného zdroje / Apple
Topná sezóna začíná a spolu s ní si mnozí kladou otázky týkající se úspor energií, modernizace i zvýšení tepelného komfortu v domácnosti. Tradičně by se týkaly především zdroje tepla, ale v dnešní době může být sofistikovanou a dostupnou odpovědí chytrá domácnost.

Do ní spadají i termostatické hlavice Eve Thermo německého výrobce Eve Systems. Umožní řízení teploty v jednotlivých místnostech, čímž usnadní nastavení optimální tepelné pohody v koupelnách, obývacích pokojích i ložnicích, a navíc nabídnou možnost nastavit pro každou místnost jiný časový režim.

Tím Eve Thermo zajistí i nezanedbatelné úspory energií a v důsledku i finančních prostředků uživatelů. Ti si díky bohaté instalační sadě snadno domácí topnou sestavu vylepší svépomocí, aniž by potřebovali oslovit topenáře.

Za jeho služby ušetří i díky funkci péče o regulační ventily, které Eve Thermo ochrání před zaseknutím a zanesením vodním kamenem. V souladu se zásadami výrobce navíc celý systém funguje nezávisle na internetovém připojení a nevyužívá žádné centralizované správy z cloudu. Zákazníci si tak mohou být jistí, že za pohodlí a úspory neplatí svým soukromím. Termostatické hlavice Eve thermo jsou v prodeji za 1 790 Kč.

Tradiční nastavení otopného systému spoléhá na fixní nastavení termostatických hlavic, které na začátku topné sezóny nastavíme na konkrétní teplotu a pak s nimi nemanipulujeme. Časovou regulaci pak zajišťuje termostat tepelného zdroje, který umožňuje snížit produkci tepla v době, kdy se nacházíme mimo domácnost a opět ji zvýšit v čase, kdy předpokládáme návrat.

Teploty jednotlivých místností jsou ale nastaveny fixně. Pokud je zdrojem tepla teplárna, tak dokonce nemáme možnosti regulace téměř žádné. I proto Eve Thermo ocení především obyvatelé bytů a novostaveb, ve kterých nemají přímou kontrolu nad tepelným zdrojem.

Chytrá domácnost a chytré termostatické hlavice tak mohou představovat skutečnou revoluci díky možnosti regulovat každou místnost zvlášť. Není třeba 26 °C v koupelně ve chvíli, kdy sledujeme televizor v obývacím pokoji a stejně tak není třeba mít v obývacím pokoji 22 °C, když usínáme v ložnici.

Díky decentralizované správě jednotlivých radiátorů můžeme ušetřený výkon v jedné z místností snadno využít v další. Úspory způsobené regulací tak nevznikají pouze ve chvíli, kdy domácnost opustíme, ale dosahujeme jich v průběhu celého dne. Vyšší flexibilita celého systému navíc zajistí i zvýšený komfort.

Další nezanedbatelnou výhodou je možnost kdykoliv snadno přednastavený plán optimalizovat prostřednictvím iPhonu, či iPadu. To umožňuje celý systém perfektně vyladit tak, aby fungoval v souladu s běžným chodem domácnosti i jej krátkodobě upravit, kdykoli je třeba. To uživatelé ocení při neočekávaně brzkém návratu z práce, nebo naopak při odjezdu na víkend či vícedenní dovolenou.

Díky integraci se systémem chytré domácnosti Apple Home Kit, který nedávno obohatil dostupný reproduktor HomePod mini, je možné celý systém ovládat snadno hlasem. Asistentka Apple Siri zajistí vše potřebné. Je libo nastavit vyšší teplotu v koupelně při přípravě večeře a chystání se do ložnice? Vše lze změnit snadným pokynem. Jednotlivé radiátory či jejich skupiny lze při prvním spuštění pojmenovat v souladu s názvem místnosti, ve které se nachází.

Systém dokonce dokáže v některých případech sám vyhodnotit, že je třeba upravit nastavení topného plánu. Jakmile v kalendáři uživatele objeví například prodloužený víkend, použije v příslušných dnech víkendové schéma, které předpokládá, že je rodina doma. Vše bez nutnosti zásahu uživatele.

Mohlo by vás zajímat

Reklama